Напишете дума/думи за търсене

9 неща, които никога да не казвате на един мъж

Отношенията между мъже и жени твърде често са сложни. Разбира се, това може да се избегне, когато знаем някои малки тънкости в комуникацията.

Ето 9 неща, които никога да не казвате на един мъж.

1. Няма значение, ще се справя сама.

Мъжете не винаги разбират от намеци, трябва вече да сте научили това. Ако искате той да поправи течащото кранче, кажете му го направо, вместо да споменавате, че чешмата капе и ви дразни. Завъртането на очи с репликата „Аз ще го направя“ няма да подобри нещата. Това го фрустрира, защото съдържа скрития смисъл, че той не може да се справи.

2. Можеше да се сетиш!

Той не е научен да чете между редовете и затова недосетливостта му не цели да ви нарани. Ще си спестите много разочарования, ако бъдете конкретна в изискванията си.

3. Мислиш ли, че тя е хубава?

Ето това е капан! Ако той не я е забелязал, то вие насочвате вниманието му към нея. Ако признае, че е хубава, това ще ви нарани, ако каже, че не е, ще го сметнете за неискреност. Все пак, какво очаквате от мъжа си – да е сляп или да е честен?

4. Трябва да поговорим!

Тази фраза вещае заплаха на толкова много нива. Той се опитва да се сети къде е сбъркал и най-вероятно ще заеме отбранителна позиция. Помислете – нищо добро не е произтекло от прокобните думи: „Трябва да поговорим“. Щом искате да говорите, започнете направо.

5. Бъди мъж!

Добре де, досега да не би да е бил жена?! Той Е мъж, но вероятно точно в този случай не е мъжът, който вие бихте искали. Спестете му унижението и не се втурвайте в брутална атака срещу идентичността му, освен ако не целите да се разделите.

6. Аз не съм майка ти!

Той знае, че не сте му майка. Същевременно, отношенията с майка му най-вероятно са деликатни, а понякога и болезнени. Дори и иронично не се сравнявайте с нея. Да натискате по чувствителната връзка с майка му не е най-добрият начин да го накарате да прибира прането в коша.

7. Длъжен си.

Когато констатирате, че някой никога не прави нещо, това най-вероятно ще го обезсърчи напълно да го прави в бъдеще. Задължения също не съществуват. Връзката е въпрос на взаимно желание и компромис.

8. Какво коремче си пуснал само!

Мъжете са не по-малко чувствителни относно външния си вид, отколкото жените. По-добре предложете на мъжа си да ходите заедно на фитнес, отколкото да му посочвате недостатъците. Той трябва да знае, че го одобрявате всякак. Мъжът е далече по-могъщ, когато има добро самочувствие.

9. Пак ли ще излизаш с тези нехранимайковци?

Колко сте добра във вменяването на чувство за вина! Най-естествената реакция на подобен въпрос е инатливо „Пак!“. Да, излизането по мъжки вероятно е свързано с напиване пред телевизора, но запомнете, че това е истинска психотерапия за вашия мъж. Той има нужда от одобрение, съвет и съпоставяне с други мъже. Освен това, мъжът ви не е ваша собственост.

Източник: Huffington Post

Снимки: Unsplash.com

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ