Напишете дума/думи за търсене

Създадоха първата кукла Барби със Синдром на Даун

Производителят на играчки Mattel представи първата си кукла Барби със Синдром на Даун.

От компанията са работили съвместно с Националното дружество за Синдрома на Даун в САЩ, за да бъде създадена куклата, която има по-късо тяло и по-дълъг торс от другите кукли Барби.

Лицето на новата кукла също е с по-закръглена форма и има бадемовидни очи, по-малки уши и плосък носов мост, заявиха от компанията за играчки. „Дланите ѝ дори включват една линия, която често се свързва с хората със Синдрома на Даун“, заявиха от Mattel.

Куклата е облечена в рокля с бухнали ръкави, украсена с пеперуди и цветя в жълто и синьо - цветове, свързани с информираността за Синдрома на Даун.

Тя носи розово колие с три шеврона нагоре, които представляват трите копия на 21-вата хромозома, която е генетичният материал, причиняващ характеристиките, свързани със Синдрома на Даун, както и розови ортези за краката, казаха от Mattel.

„Нашата цел е да дадем възможност на всички деца да видят себе си в Барби, като същевременно насърчаваме малчуганите да играят с кукли, които не приличат на тях самите“, казва в изявлението си Лиза Макнайт, изпълнителен вицепрезидент и глобален ръководител на отдел „Барби и кукли“ в Mattel. По този начин Mattel прави известната си серия кукли още по-приобщаваща.

СНИМКИ: Reuters

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ