Напишете дума/думи за търсене

Как най-богатите хора на света възпитават децата си

Тези хора са отлично запознати с цялата информационно-технологична индустрия и могат да си позволят която и да е джаджа.

Факт е обаче, че техните деца често се оплакват, че не могат да използват устройствата толкова, колкото останалите им връстници.

Защо това е така, пита BrightSide? Какво е да си наследник на човек, създал целия си бизнес върху развитието на информационните технологии?

1. Бил Гейтс

Той има 3 деца. Те не са имали правото да използват таблети и смартфони чак до 14-ата си година. Според Бил малчуганите често са се оплаквали, че не могат да имат същите устройства, с които техните връстници разполагат. Родителите обаче били непреклонни.

Когато децата най-накрая получават своите устройства, семейството налага някои правила за употреба. Ето какви:

Устройствата могат да се използват единствено за домашна работа и разговори с приятели.

По време на хранене или преди лягане ползването на каквито и да е дигитални устройства е забранено.

Родителите си запазват правото да ограничат времето за достъп до устройствата.

2. Крис Андерсън

В семейството на Крис се спазват няколко строги правила, които свеждат до минимум времето за използване на електронни устройства. „Децата ми ни обвиняват с жена ми, че сме „фашисти“ и прекалено загрижени за технологиите, и казват, че никой от техните връстници няма (у дома си) същите правила“, казва кураторът на "TED Talks" за петте си деца, които са на възраст между 6 и 17 години. „Но това е, защото ние сме виждали опасностите от технологиите от първа ръка. Аз самият съм го виждал. Не искам да видя как това се случва на децата ми“.

Опасностите, за които той говори, включват излагане на вредно съдържание като порнография, тормоз от други деца и може би най-лошото – да станат пристрастени към устройствата си, също както родителите си.

3. Дик Костоло

Бившият главен изпълнителен директор на "Twitter" и съпругата му са одобрили неограничена употреба на устройствата, стига двете им деца тийнейджъри да са в хола. Те вярват, че налагането на прекалено много времеви лимити за ползване може да има обратни ефекти върху децата.

4. Алекс Константинопол

Алекс - главен изпълнителен директор на OutCastAgency, е стриктна относно употребата на устройства и всяко нещо, свързано с тях. Тя никога не е позволявала на най-малкия си син, който е на 5, да използва джаджи през седмицата, а на по-големите й деца на 10 и 13 им е разрешено да го правят само по 30 минути на ден, във вечерите на училищните дни.

5. Евън Уилямс

Съоснователят на "Twitter" и неговата съпруга Сара имат двама сина. Нито един от тях не разполагал с таблети. Вместо устройства, рафтовете в дома на Уилямс били пълни с книги. Според Евън те могат да помогнат на момчетата запълнят правилно свободното си време.

6. Стив Джобс

Джобс не е позволявал на децата си да използват таблети. Според него те трябва да се научат да ценят повече комуникацията в реалния живот, отколкото тази в интернет пространството. Ето защо Джобс прекарвал голяма част от времето си в разговори със своето семейство вечер или по време на вечеря.

СНИМКИ: Unsplash
СНИМКИ: Unsplash

Източник: BrightSight.me

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ