Напишете дума/думи за търсене

3 силни страни на педиатричните грижи в ACIBADEM

През последните 20 години станахме свидетели на огромен напредък в педиатричната помощ. Подобри се лечението на хронични заболявания при деца, разви се феталната хирургия, а някои от най-добрите медицински центрове в света днес могат успешно да извършват трансплантация на орган или сърдечни операции на новородени бебета. ACIBADEM Healthcare Group в Турция се откроява в тази област с три основни предимства: медицинска експертиза, първокласни технологии и болнична среда, подпомагаща оздравителния процес. Във веригата болници работят световноизвестни лекари в сферата на детска неврохирургия, онкологични заболявания в детска възраст, ортопедия и гръбначна хирургия, вродени сърдечни заболявания и много други. Те разполагат с най-съвременното високотехнологично оборудване, налично на този постоянно развиващ се пазар. Не на последно място, всички педиатрични звена в болници ACIBADEM са планирани и проектирани за децата и техните специфични нужди. Модерното оборудване, опитът и болничната среда допринасят за постигането на отличните медицински резултати, с които ACIBADEM са известни. Това е топ медицинска дестинация за семейства от цял свят за целия спектър от педиатрични медицински услуги, от лечение на често срещани заболявания до критични грижи и животозастрашаващи състояния.

Роботи помагат при сърдечни операции

Познати са над 200 вродени сърдечни заболявания, които засягат повече от 1 милион новородени всяка година. Някои от тях се нуждаят от оперативно лечение още в първия месец или година от живота си. Благодарение на напредъка в диагностиката и лечението, успеваемостта надхвърля 90% дори при най-сложните заболявания. Това означава, че тези деца могат да се възстановят напълно след операцията и да живеят подобно на здравите си връстници. В ACIBADEM сърдечните операции могат да се извършват чрез минимално инвазивни техники или роботизирана хирургия. Робот-асистираната хирургия позволява по-малки разрези и по-висока прецизност, като намалява риска от инфекции или сърдечни увреждания.

Екипен подход побеждава рака в детска възраст

По данни на Световната здравна организация (СЗО), всяка година около 400 000 деца по света се диагностицират с рак. Всяко едно от тях заслужава най-добрите медицински грижи, достъпни днес. В ACIBADEM се използват най-новите методи и технологии, за да се осигурят възможно най-добрите резултати в лечението на децата. Детските ракови заболявания са различни от тези при възрастните и изискват специални познания в детската онкология. Процесът на лечение често включва много експерти и всички те, включително медицинските сестри, трябва да са специализирани в педиатрични грижи. В ACIBADEM лечението на рак при деца се планира в сътрудничество със специалисти по радиология, нуклеарна медицина, патология, радиационна онкология, хирургия и неврохирургия, като всички те работят в екип, за да изготвят персонализиран план за всеки отделен случай.

При малки пациенти с тежки форми на рак на кръвта, трансплантация на стволови клетки може да помогне за заместването на заболелия костен мозък със здрав. Центърът за трансплантация на костен мозък в Acibadem е един от малкото по света, които предоставят разширени възможности за автоложни, алогенни и хаплоидентични трансплантации, когато няма напълно съответстващ донор.

Разширени възможности в детската неврохирургия

ACIBADEM разполага с Център за детска неврохирургия, който служи като референтен център за сложни случаи от Турция и чужбина. Повече от 25% от пациентите идват от цял свят. В центъра се лекуват всякакви неврологични патологии при деца, като се прилага мултидисциплинарен подход и цялостна грижа. Налични са екипи със специална експертиза в хирургично лечение на спастичност при деца с церебрална парализа, заоперативно лечение на епилепсия в случаи на резистентност към медикаменти, иза хирургия примозъчни тумори, разположени в критични области на мозъка, като мозъчния ствол и таламуса. Тежки мозъчни патологии, които могат да се считат за неоперабилни в други клиники, се лекуват в ACIBADEM с висок процент на успеваемост. Медицинската експертиза се подпомага от усъвършенствани медицински технологии, включително 3 Тесла интраоперативен ЯМР с висока разделителна способност за по-висока безопасност и ефикасност на операциите.

Отвъд границите в педиатричните грижи

В ACIBADEM педиатричните пациенти и техните родители могат да намерят възможности за лечение дори в случаи на тежки, усложнени или редки заболявания. Там се използват иновативни или сложни методи и техники в редица медицински специалности. Така например, ACIBADEM е един от малкото центрове в света, които извършват успешнооперативно лечение на сколиоза без фузия (сливане на прешлени). Методът обикновено се прилага при юноши в процес на растеж за коригиране на тежка сколиоза, като същевременно се запазва гъвкавостта на гръбначния стълб. ACIBADEM е и мястото, където преди години беше извършена първата в Турция трансплантация на черен дроб от майка на нейното 8-годишно дете, както и първата бъбречна трансплантация на бебе с най-ниско тегло. Днес това е мястото, където рутинно се извършват трансплантации на органи при деца, както от трупни, така и от живи донори от семейството, като успеваемостта надхвърля средната в световен мащаб. Разширените възможности за диагностика и лечение са достъпни в ACIBADEM за деца, които се сблъскват с ортопедични проблеми, включително вродени малформации и спастичност. Компютърно-подпомаган 3D анализ на походката помага да се идентифицира източникът на нарушенията в походката и да се планират етапите на лечение. Когато се налагат критични грижи за педиатрични пациенти, животоподдържащите дейности се осигуряват от специално проектираните детски интензивни отделения (PICU) и неонатални интензивни отделения (NICU).

“Това е моето място за педиатрични грижи

Лечението на деца изисква повече от технологии и опит. Децата се нуждаят от безопасна и приятелска среда, за да играят, учат и мечтаят, и това е валидно дори когато се лекуват в болница. Особено тогава. Педиатричните отделения в ACIBADEM са проектирани с оглед на специфичните нужди на децата, за да облекчат безпокойството и стреса; да осигурят цветове и пространство за мечтите им; да се превърнат в техен дом далече от дома. Като пациенти, децата се нуждаят от специализиран персонал, който е специално обучен да посрещне техните физически и поведенчески нужди; да превърне лечебните процедури в любопитна игра и да насърчи болното дете да стане супер герой, който може да спечели всяка битка. Това е мястото, където бутилката на системата за вливане се превръща в аквариум с рибки и където въображението лекува точно толкова, колкото и лекарствата.

За допълнителна информация и консултация:

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ