Напишете дума/думи за търсене

10 идеи за бърза закуска преди училище

Закуската е най-важният прием на храна през целия ден, особено за децата, тъй като осигурява енергия и концентрация за учебните занимания.

Въпреки това, в бързината сутринта често пъти се налага да приготвите нещо за минути. Щее ви представим 10 идеи за вкусни и здравословни неща, които може да приготвите преди първия учебен час.

Сварени яйца:
Вареното яйце е бърз и здравословен начин да започнете деня. Пригответе го предварително и сервирайте с нарязан домат или авокадо.

Ядки и сушени плодове:
Направете микс от ядки, като бадеми или орехи, сухи плодове, като червени боровинки или кайсии. Това е преносима закуска, която може да се хапва по време на пътя до училище.

Млечни продукти с мюсли:
Смесете любимите млечни продукти на детето (кисело мляко, йогурт или краве мляко) с мюсли и добавете малко мед и нарязани плодове за сладко и питателно начало на деня.

Франзела с авокадо и сирене:
Нарежете франзелата на кръгчета и разпределете авокадо пастата и парченцата сирене. Това е бърз и вкусен сандвич за детето.

Бананови палачинки:
Направете бананови палачинки от три съставки: банан, яйце и овесени ядки. Блендирайте и изпечете на тиган с кокосово масло - бързо, лесно и много вкусно!

Овесена каша:
Овесената каша се приготвя бързо и е възможно да я предложите на малчугана с мед, ягоди или банан. Можете да я накиснете в бурканче от предната вечер и да я приберете в хладилник.

Сандвич с крема сирене и плодове:
Намажете крема сирене върху филия и добавете нарязани плодове, като ягоди, боровинки или круши. Макар комбинацията да изглежда нестандартна, гарантираме, че ще се хареса особено много от малкия ученик.

Закуска в чаша:
Смесете нарязан банан, грис и яйце в чаша и печете в микровълнова фурна за няколко минути. Тази закуска може да бъде обогатена с добавяне на стафиди или шоколадови парченца по ваш вкус.

Мини омлет със зеленчуци:
Използвайте малки силиконови форми за мъфини, за да приготвите мини омлети със смес от нарязани зеленчуци и сирене. Пекат се бързо и лесно. И са толкова засищащи и апетитни!

СНИМКИ: Unsplash
СНИМКИ: Unsplash

Сандвич с пуешко филе и зеленчуци:
Направете сандвич от пуешко филе и зеленчуци и го обогатете с други съставки по избор. Опаковайте в стреч фолио за из път.

Независимо от това каква закуска изберете, важно е да бъде балансирана и да осигурява нужните хранителни вещества и енергия за деня. Не забравяйте да пиете вода и да правите редовни закуски, за да поддържате виталността и концентрацията през учебния ден.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ