Напишете дума/думи за търсене

Тиква с ориз за бебе

Необходими продукти:

200 гр. ориз

200 гр. добре узряла тиква

1 малка глава ситно нарязан лук

2 с.л. настърган кашкавал

2 лъжици рапично олио или гхи

500 мл. зеленчуков бульон

Начин на приготвяне:

Обелете и нарежете тиквата на кубчета, сварете я до омекване. В отделен съд задушете в мазнината и малко вода ситно нарязания лук, към който добавете ориза и постепенно добавяйте бульона. Разбърквайте често, за да не загори. Малко преди оризът да е напълно готов, добавете тиквата и долейте остатъка от бульона. Продължете да варите и да разбърквате до пълна готовност.

СНИМКИ: Freepik
СНИМКИ: Freepik
Преди да сервирате поръсете с настърган кашкавал. За деца, които все още не консумират храна с по-едри парченца, намачкайте с вилица.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ