Напишете дума/думи за търсене

Кърмя 4-годишния си син и няма да спра да го правя!

Mайчината кърма е истинско съкровище за малкото дете. Освен, че му дава най-необходимото, проучванията недвусмислено сочат, че тя засилва детския имунитет.

Затова милиони жени по света избират кърменето като най-естествен метод за хранене на детенцето си до 2-годишна възраст.

Една майка от Великобритания обаче обърна обществото срещу себе си, заявявайки открито: " Още кърмя 4-годишния си син и няма да спра да го правя, независимо от това какво казват и мислят другите!" Това заяви пред "Daily Star" британската журналистка Алисън Яроу.

Тя признава, че дава на момченцето си да суче поне веднъж на ден. И добавя, че този процес й помага да се "свърже и общува" с него. "Все още го кърмя, защото това е начин да сме по-близо. Много ни е добре. Това е интимност. Гледаме се в очите и се прегръщаме. Имаме физическа връзка. И това укрепва връзката ни като цяло", заявява жената.

Яроу казва, че процесът й харесва и добавя, че би го правила дори и да не й е приятно.
По думите й кърменето има много повече предимства, отколкото изборът да не го правите. И добавя, че това не е кой знае какъв "голям ангажимент", тъй като отнема само няколко минути на ден.
Понякога, ако не е в настроение, британката отказва на сина си и смята, че така формира у него представа за лично пространство.


"Аз съм човешко същество, имам си лично
пространство. Понякога искам да прегърна някого, а понякога не искам да го прегърна, същото важи и за кърменето. И ако не искам, просто казвам "не"", посочва тя.
СЗО препоръчва през първите шест месеца бебетата да се хранят само с майчино мляко. След това, до 2-годишна възраст, децата могат да приемат майчино мляко заедно с твърди храни.
Яроу смята, че в публичното пространство не се говори достатъчно за продължителното кърмене и обществото е склонно да съди жените, които не следват общоприетите стандарти.

СНИМКИ: Личен профил на Алисън Яроу
СНИМКИ: Личен профил на Алисън Яроу

Според нея все още не са проведени качествени изследвания за ползите от дългосрочното кърмене. Освен това някои жени се сблъскват с много трудности, когато тепърва започват да кърмят след раждането, тъй като държавата не им помага финансово, ако процесът е по-сложен.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ