Напишете дума/думи за търсене

Свински кебап с червено вино

Какво ви е необходимо:

  • 1 кг свинско месо;
  • 300 мл. червено вино;
  • 1 глава лук;
  • 4 скилидки чесън;
  • 1 морков;
  • 1 зелена чушка;
  • 2 стръка целина;
  • 1/2 кг гъби;
  • 6 с.л. олио;
  • 4 с.л. доматено пюре;
  • 2 с.л. брашно;
  • дафинов лист;
  • пресен магданоз;
  • червен пипер;
  • сол.

Kabile Mavrud & Cabernet Sauvignon
Кадифен, тъмночервен цвят с рубинени оттенъци. Впечатляващ плодов аромат на зрели черни  Вкусът има добра атака, сочна хармония и пикантен финал. Виното е апетитно с вегетарианска храна, пица, паста, изискана национална кухня, барбекю, пернат дивеч, месни специалитети, сушени колбаси и твърди сирена. Температура на сервиране 16-18° С.
Kabile Mavrud & Cabernet Sauvignon Кадифен, тъмночервен цвят с рубинени оттенъци. Впечатляващ плодов аромат на зрели черни  Вкусът има добра атака, сочна хармония и пикантен финал. Виното е апетитно с вегетарианска храна, пица, паста, изискана национална кухня, барбекю, пернат дивеч, месни специалитети, сушени колбаси и твърди сирена. Температура на сервиране 16-18° С.

Начин на приготвяне: Нарежете свинското на парчета и го запържете от всички страни за няколко минути. Отстранете месото от тигана. Поставете го на домакинска хартия, за да се отцеди от мазнината. На мястото на месото в тигана се слагат нарязаните на ситно лук, моркови, чушки и целина. Запържете за няколко минути, докато омекнат, и към тях добавете виното. Овкусете със сол, червен пипер и дафинов лист. Щом виното се изпари, добавете доматеното пюре и малко вода. Разбъркайте и прехвърлете ястието в дълбока тенджера заедно със свинското. Долейте вода, така че да покриете месото. Варете около 20-30 мин, след което добавeте нарязаните на ивици гъби и нарязаните на ситно магданоз и чесън. Оставете ястието да къкри още 40 мин до пълното омекване на месото. Малко преди да е готов виненият кебап, го сгъстете с размито в малко вода брашно.

 

  • Ключови думи: