Напишете дума/думи за търсене

Петър Димков за храненето на бременната жена

"Бременната жена не трябва да се смята за болна и не бива да взема някакви специални мерки, ако бременността се развива правилно и без усложнения."  - Петър Димков

Рецептите на Петър Димков са помогнали на хиляди хора да оздравеят. На по-късен етап множество научни трудове установяват ефективността на използваните от Лечителя природни средства. Вижте неговите думи за храненето през бременността:

Храната трябва да е природосъобразна (млечно-растителна), лесно смилаема и богата на витамин С, който се съдържа главно в суровите зеленчуци, пресните плодове и шипковия мармалад. Той е необходим за развитието на детето. Бременната жена трябва да се храни по-често, но в определени часове и на малки порции - най-добре на всеки 3 часа да взема по малко храна.

Хранете се с плодове от всички видове според сезона, като предпочитате киселите. Употребявайте в умерени количества зеленчуци - спанак, коприва, салата, моркови, домати, зеле и съвсем малко картофи, много житни храни - ориз, олющено просо, овесени ядки, пшеница, черен тричав хляб, малко мляко, масло и яйца (по 1-2 рохки яйца на ден). Избягвайте употребата на месо, зрял фасул, леща и грах (не по-често от 1-3 пъти седмично). Избягвайте разни подправки - черен пипер и др., а така също кафе, шоколад, алкохол и оцет, който може да се замени с лимон.

Ако спазва такъв режим и не пуши, бременната ще остане поразена от доброто си самочувствие, необикновената си подвижност и леко, безболезнено раждане.

Подходящи за бременната са млечните храни, черният хляб, медът, компотите, плодовете и зарзаватите. Те регулират стомаха, премахват запека, което е важно условие за нормалната бременност.

Много полезно за бременните (особено в 8-ия и 9-ия месец) е да вземат като аперитив преди обяд, а при желание и на вечеря витаминена салата от черна ряпа или репички, червен лук, хрян, магданоз (корени) и моркови.

Приготовление:

От всички корени се вземат по равни части, настъргват се на ренде (хрянът се настъргва 1/2 час по-рано, за да не дава газове), заливат се с 1 лъжица чист зехтин и се добавя по вкус лимонов сок или винен оцет.

При повдигане и повръщане е най-добре да се гладува няколко дни или пък храната да се взема на малки порции, винаги студена и лежешком. При събуждане добре е да се изпива още в леглото чаша мляко или мляко с кафе от фий и след половин час да се става.

При оригвания да се изпива 1/2 чаша горещ содов разтвор (на 100 г вода 1/2 чаена лъжичка сода за хляб).

При нередовно ходене по голяма нужда в червата се образуват газове, коремът се подува, това пречи на дишането и причинява болки. Вредните вещества от изпражненията се всмукват през червата и тровят организма. Понякога за регулиране на червата помага чаша гореща чиста вода, изпита на гладен стомах.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ