Напишете дума/думи за търсене

Коледно френско петле с портокали и вино

Какво ви е необходимо: 2 малки петлета (общото им тегло идва около 1 кг); 2 портокала; 2 с.л. конфитюр от портокалови корички; няколко стръка прясна мащерка

За маринатата: 1 с.л. дижонска горчица; 500 мл фреш от портокал; сока на 1 лимон; 1 с.л. сух риган; 2 с.л. балсамико; 50 мл червено вино; 2 скилидки чесън, пресовани; 2 с.л. зехтин; черен пипер; сол.

Kabile Syrah Reserve

Красив, тъмнорубинен цвят. Виното притежава завладяващ плодов букет с ефирна барикова зрялост. Във вкуса се усеща  череша и боровинка. Вкусът покорява с обемно начало, добра структура и дължина, сочна мекота и апетитен финал. Виното е съблазнително самостоятелно, както и с блюда от свинско, агнешко, говеждо, дивеч, барбекю, избрани колбаси и твърди сирена. Температура на сервиране 16-18°С.
Kabile Syrah Reserve Красив, тъмнорубинен цвят. Виното притежава завладяващ плодов букет с ефирна барикова зрялост. Във вкуса се усеща череша и боровинка. Вкусът покорява с обемно начало, добра структура и дължина, сочна мекота и апетитен финал. Виното е съблазнително самостоятелно, както и с блюда от свинско, агнешко, говеждо, дивеч, барбекю, избрани колбаси и твърди сирена. Температура на сервиране 16-18°С.

Начин на приготвяне: Загрейте фурната на 200°C. В дълбока купа сложете всички продукти за маринатата и разбъркайте много добре. Осолете леко петлетата както отвън, така и в коремната кухина. Сложете ги с гърдите надолу в приготвената марината, покрийте ги и приберете в хладилник за около 24 часа, като след първите 12 часа обърнете петлетата да поемат и от другата страна. Намажете керамична тавичка с малко мазнина. Нарежете портокалите на кръгчета с дебелина около 10 мм. Покрийте дъното на тавичката с тях. Отгоре сложете петлетата в тавичка. Намажете ги от всички страни с конфитюр от портокалови корички, залейте ги с маринатата. Върху тях сложете останалите резени портокали и няколко стръка мащерка. Завийте тавата с фолио за печене и пъхнете във фурната. Печете около 30-40 мин. След това махнете фолиото, намалете фурната и печете до готовност на месото и до хубава златиста коричка. Сервирайте с любимата ви гарнитура.

Още рецепти за вашата празнична трапеза може да откриете на www.24chasa.bg .

  • Ключови думи: