Напишете дума/думи за търсене

Трудното чувство да си бъдеща самотна майка

Бременността е достатъчно трудна, без семейство, приятели и дори непознати, които задават неудобни въпроси.

Така че, ако познавате бъдеща майка, която ще отглежда детето си сама поради каквато и да било причина, избягвайте следните въпроси.

1. Кой е бащата?

Разпитването на жена за бащата на детето й е явна проява на грубост, независимо дали тя е сама, или не. Да, може да изглежда като невинен въпрос, но не знаете обстоятелствата й, така че просто не го задавайте.

2. Уау – смела си!

Изисква се смелост да бъдеш родител като цяло. Никога не карайте една бъдеща майка да се чувства по-различна от останалите и не я уязвявайте с подобна констатация. Дори и да го мислите, го запазете за себе си и предложете своята помощ.


3. Ще се чувстваш ли странно да излизаш на срещи?

Има ли значение? Статусът на бременната жена не трябва да се обсъжда. Освен ако тя не ви предостави тази информация доброволно.

4. Какво смяташ да правиш?

Може би си мислите, че правите добро, когато питате една бременна жена какъв е нейният план да отгледа детето си, но по-добрият въпрос е: "Как мога да помогна?"

5. Получаваш ли издръжка?

Издръжката е тема, която малко родители биха искали да обсъждат. И това дори не е релевантно във всяка ситуация. Често хората имат свои собствени договорености, когато става дума за детска издръжка, което биха искали да запазят за себе си.

6. Сигурно е трудно да минеш сама през бременността.

Разбира се, би било чудесно да споделяте този опит с партньор. Но е възможно да бъдете щастливи и сами. Плюс това, партньорът не се равнява автоматично на подкрепа. Има семейство, близки приятели, семейни приятели. По-голямата част от самотните родители никога не са сами и имат много ресурси, които да използват, когато става дума за раждане (и отглеждане) на дете.

СНИМКИ: Pexels
СНИМКИ: Pexels

Източник: parents.com

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ