Напишете дума/думи за търсене

Най-пухкавият кекс с бира и боровинки

Всяка добра рецепта има своята тайна съставка. Какво обаче се крие зад най-пухкавия и ароматен кейк? Отговорът - съвсем малко тъмна бира!


Вижте следващата рецепта и я изпробвайте у дома. Резултатът е гарантирано добър!


Необходими продукти:

За тестото:

1 чаша масло
1/2 чаша мед
1-1 / 2 чаши кафява захар
5 големи яйца
2-1 / 2 чаши брашно
1/2 чаена лъжичка бакпулвер
по-малко от щипка сол
3/4 чаша мътеница
1/4 чаша тъмна бира
2 чаени лъжички екстракт от ванилия
2/3 чаена чаша нарязани орехи
1-1/2 литра боровинки


За глазурата:

30гр крема сирене
3-1 / 2 супени лъжици безсолно масло
1 супена лъжица тежки сметана за разбиване
3/4 чаша пудра захар
1/2 чаша боровинки
1/4 чаша нарязани орехи

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 160 градуса. Намажете стандартна форма за кекс с масло. В тенджера, на средна температура, разтопете маслото. Разбърквайте непрекъснато, около 5 до 10 минути, докато започне да се пени и стане кафяво. След което махнете от огъня и оставете да се охлажда.

В метална купа разбийте заедно с маслото, меда и кафявата захар, а яйцата се добавят едно по едно, докато стане добра кремообразна смес. В друга купа, разбийте заедно брашното, бакпулвера и солта. Добавете брашнената смес към тази от масло, редувайте ги с мътеницата и бирата. Разбърква се докато имате гладко тесто. Сложете и ванилията, орехите и по-внимателно боровинките, за да не се скъсат плодове.

Изсипете сместа в подготвената форма за кекс. Пече се около 60 минути или докато клечка за зъби не излезе чиста. Оставете кекса да се охлади във формата, а след това го извадете от него, за да си почине.

Междувременно подгответе топинга, като разбиете заедно крема сиренето, маслото, битата сметана и пудрата захар, докато се получи гъст крем. Залейте с получената глазура кекса, а след това добавете и орехите и боровинките за украса.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ