Напишете дума/думи за търсене

Защо бащите са по-щастливи родители от майките?

Според едно изследване на учените от университета в Минесота бащите са в пъти по-щастливи от майките.



Така е защото жените прекарват много повече време като родители и имат много повече ангажименти. Майките са подложени на стрес твърде често и въпреки това те го игнорират, заради всички дневни задачи, които имат.

В първото по рода си проучване учените изследват 12 000 души и техните ежедневни задължения като родители, за да разберат кой е по-щастлив когато става въпрос за отглеждането на децата.

Професор Ан Мейер от университета в Минесота заявява: "Добрата новина от нашето приучване е, че родителите все още се обичат така силно, след като децата се родят, но лошата новина е, че майките се наслаждават много по-малко на това, защото те поемат по-голямата част от "работата" и по-малко от "удоволствието."

Учените стигат до извода, че заобикалящата среда също е от съществено значение за щастието и благополучието в едно семейство. Установяват също, че когато майките са с децата си, стресът е по-силен защото те са сами в това, докато бащите по-често разчитат на подкрепа и помощ от своята половинка. Това показва защо мъжете по-рядко са стресирани в сравнение с жените.

Друг важен фактор, който влияе на различни нива на родителите е сънят. Майките са тези, които по-често стават нощем, ако детето има нужда от грижа, докато бащите имат доста по-спокоен сън. Това е причина да се чувстват много по-уморени от мъжете.

СНИМКИ: Pexels
СНИМКИ: Pexels

Всички резултати от това проучване показват, че родителството може да е най-прекрасната "работа" на света, но също така е и стресиращо и уморително.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ