Напишете дума/думи за търсене

Ефективни домакински съвети от баба

Съветите на баба са незаменим помощник в домакинството. Ето 5 от тях, които ще ви помогнат в почистването.


1. Чорапогащник с черен чай


Черният чай е тайното оръжие срещу ивиците по прозореца. Пригответе голяма чаша с три пакетчета, оставете го да се запари в продължение на десет минути и изстискайте лимон в вътре. Сместа не само помага за чистене на прозорците без оставяне на ивици, но и премахва мръсотията от стъклото. Вместо кърпи за прозорци, използвайте стар чифт чорапогащник, за да забършете. Резултатът е дълготраен блясък.

2. Оцет


Мивките от неръждаема стомана и крановете блестят, когато ги почистите с оцет. Първо изчистете с препарат и след това изтъркайте с оцет. Подсушете с кърпа и сте готови. Дори каните за вода са като нови след употребата на оцет. Загрейте го с водата, избършете зоните, по които има варовик и отлагания, и излейте. След това налейте чиста вода и я оставете да заври, за да се премахне мирисът на оцета.

3. Сол срещу петна от вода


Добре известно е, че солта помага срещу петната от замърсяване. Но също така прави чудеса със завесите за душ. Накиснете ги в студена подсолена вода за половин час и след това ги закачете да изсъхнат. За да не се появяват повече петна след това, не изплаквайте солта. Тя отблъсква мръсотията.

4. Почистване със стари чорапи


Труднодостъпните места, като ламели на щори или лири за кърпи, могат лесно да се забършат със стари чорапи - потопени в почистващ препарат и вода, и поставени върху ръката ни.

СНИМКИ: Unsplash.com
СНИМКИ: Unsplash.com

5. Пастата за зъби прави не само зъбите блестящи


Пастата за зъби не само избелва зъбите, но им придава и блясък. Поставете я върху кърпа и с нея почистете плочките. След това избършете с мокра кърпа. И готово! Имате най-чистите плочки и фуги!

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ