Напишете дума/думи за търсене

Ето защо детството свършва на 12 години

Детството свършва на 12-годишна възраст заради "токсична комбинация" от влияния, сред които онлайн порно и шоубизнес култура, показва изследване сред британски родители.

Близо 75% от анкетираните майки и бащи заявили, че детските качества се загубват преди децата им да навлязат в тийнейджърските си години. 60% от родителите сa отбелязали, че децата им губят наивността си още на 10 години.

Само един на всеки 50 анкетирани е заявил, че е успял да предпази детето си от прекалено бързо порастване преди да навърши 16 години. В изследването са участвали около 1000 родители, чиито деца били на възраст между 7 и 13 години. 89% от участниците заявили, че обществото кара малчуганите да пораснат прекалено бързо.

Според тях детството се губи заради широкия достъп до интернет порно, социалните медии, шоубизнес културата, снимките на слаби или прекомерно сексапилни звезди и списания, насочени към малки деца, изпълнени с неподходящо съдържание.

75% от момичетата са обсебени от външния си вид, половината се безпокоят за популярността си, а сходен процент усещат огромно напрежение да се поддържат слаби. Над 25% от момичетата под 13 години мислят за противоположния пол, целувки и секс. Мнозинството родители заявили, че дрехите на децата, особено на момичетата, често са прекалено секси. Много от тях се оплакали от размерите на дрехите, които са еднакви за 7 до 16-годишните. Една трета от майките и бащите заявили, че постоянно се борят да запазят детското в децата си възможно най-дълго.

Наблюдава се значителна разлика в забавленията на различните поколения. Само 20% от днешните деца обичат да четат спрямо 40% от техните родители. Само 25% от днешните младежи обичат да играят навън и вместо това предпочитат да са сами с таблета си. 

Източник: mumsnet.com

СНИМКИ: Image by pvproductions on Freepik

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ