Напишете дума/думи за търсене

Защо не бива да сушите косата си с кърпа

Сушенето на косата е ежедневна рутина за много от нас, но понякога можем да допуснем грешки, които вредят в дългосрочен план.

Нека разгледаме някои от най-честите пропуски при сушене на косата и как да ги избегнем, за да постигнем перфектния стайлинг.

Без термозащита

Използването на сешоари, преси за коса и други топлинни уреди без подходяща защита може да доведе до увреждане на косъма поради високите температури. Винаги използвайте термозащитен спрей или крем преди да пристъпите към сушене или оформяне.

Прекомерно търкане с кърпа

Мнозина правят грешката да търкат косата си с кърпа след къпане. Това може да доведе до накъсване и да предизвика косопад. Вместо това, нежно попивайте или използвайте микрофибърна кърпа, която е по-благоприятна за косата.

Използване на горещ въздух

Ако използвате сешоар, настройте го на ниска или средна температура. Твърде горещият въздух изсушава косата и я направи крехка и склонна към накъсване. Винаги завършвайте със студена струя.

Изсушаване първо на корена

Една от най-честите грешки е да започнете сушенето на косата от корените, а това да доведе до повишено производство на мазнини от скалпа и да замърси косата по-бързо. Започнете с изсушаване на краищата и след това преминете към корените.

СНИМКИ: Image by KamranAydinov on Freepik

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ