Напишете дума/думи за търсене

5 съвета за родители на 2 деца под 2 години

Родителството е като разходка в луна парк, когато имате две деца под две години. Това определено е период на интензивна грижа и изпитване на границите на вашата издръжливост.

Подбрали сме някои от най-добрите съвети, които ще ви помогнат да се справите по-леко с този изключително вълнуващ, но и предизвикателен момент от родителството.

1. Организирайте се и планирайте напред

Когато имате две деца под две години, организацията и планирането стават ключови. Създайте график за хранене, сън и игра за всяко дете, за да се уверите, че всички техни нужди са покрити. Планирайте предварително времето за пазаруване, приготвяне на храна и други задачи, за да намалите стреса и объркването през деня.

2. Изгответе помощен план

Родителството на породени деца може да бъде изключително изтощително, затова е важно да си осигурите подкрепа и помощ, където и когато е възможно. Разговаряйте с партньора си, семейството или приятелите си за това как и дали могат да ви помогнат, дори и само с няколко часа на ден. Не се стеснявайте да потърсите помощ от детегледачка, ако е необходимо.

3. Инвестирайте в двойни удобства

Инвестирането в двойни удобства като количка за близнаци, двойно килимче за игра и двойно столче за кола може да направи живота ви много по-лесен и удобен. Това ще ви позволи да се движите по-лесно и без стрес както у дома, така и извън него.

4. Намерете време за индивидуални моменти с всяко дете

Въпреки че имате две деца под две години, е важно да намерите време за индивидуални моменти с всяко от тях. Това може да бъде кратко време за четене на книга, игра или просто гушкане. Предоставянето на индивидуално внимание ще помогне на всяко дете да се почувства специално и обичано.

5. Не забравяйте да се погрижите за себе си

Всеки родител се нуждае от време за отдих и възстановяване, особено когато има две деца под две години. Не забравяйте да се грижите за себе си и да отделяте време за хобита и интересите си. Намерете начини да се релаксирате и да се зареждате с енергия, за да можете да бъдете най-добрите майки и татковци за малчуганите си.

СНИМКИ: Photo by Joshua Clay on Unsplash

Photo by Isaac Del Toro on Unsplash

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ