Напишете дума/думи за търсене

Защо ушите на момиченцата се пробиват на Благовещение?

Благовещение е един от най-светлите християнски празници, които биват свързвани с много чистота и положителна енергия.

На този ден хората трябва да мислят за красиви неща и да изхвърлят всякакви тревоги. Празникът всяка година се чества на 25 март и съвпада с Великия пост.

Съществуват много традиции и обичаи, свързани с Благовец. Една от тях е пробиването на ушите на малките момиченца.

Счита се, че на Благовещение всяка една рана зараства много по-бързо, затова и от край време на този празник се пробиват ушите на малките момиченца и те вече могат да носят обици, без да им се образуват ранички.

Грижата за вече поставените обеци е лесна. С обикновен етилов спирт 70% и капкомер се промиват 3-4 пъти на ден през първата седмица. През втората седмица от поставянето ви препоръчваме да ги въртите леко, за да се оформят дълготрайни дупчици. Също така трябва да се внимава при ресане и да се пазят от закачане и рязко дръпване.
Медицинските обеци се носят задължително 3 месеца. След този период не е задължително да се свалят, може да се продължи носенето им. При желание да се сменят, е необходимо да се сложат златни или такива от българско сребро. Добре е да се избягва сребро с никелово покритие (италианско), тъй като може да предизвика алергия.
Само 1% от хората правят алергия към медицинските обеци, което ги определя като безопасни и надеждни.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ