Напишете дума/думи за търсене

Празникът на майката събра 10 инфлуенсърки около обредния хляб

Има дни, които помните дълго. Има и дни, които никога не забравяте. Днес ще ви разкажем един такъв ден. Всъщност…надяваме се да почувствате един такъв ден.

Благовещение е. Старият Майчин ден. Една от най-светлите дати пред годината.

“Благата вест първо я е донесла лястовицата по цялата земя, където пука пролет. И туй е вестта, че земята зачево отново от слънцето. Голям празник - пролетно равно-денствие. Животът започва отново. Затуй у нас е Майчин ден.”*

Излизате навън рано сутрин, облачно е и ви лъха леден вятър. Изненадани сте, защото днес трябва да грее слънце. Според народните представи Благовец се свързва с идването на прелетните птици и с окончателното пролетно пробуждане на природата. Така че имате пълното право да очаквате слънце. Точно да се навъсите като времето навън, и си припомняте накъде сте се запътили. Разтърсвате глава, за да прогоните всяка евентуална мрачна мисъл.

Този ден е особен, защото за първи път в живота си ще го празнувате по различен начин. Ще бъдете част от един свят ритуал и ще се потопите в древната традиция за създаване и благословия. Ще се съберете 10 жени, за да месите хляб, да наричате, да чувствате и празнувате живота. Защото хлябът е символ на слънцето, на домашното огнище, на безкрайността, на здравето и на изобилието.

Това е специално събитие е организирано от Булгар Биотик. Българският бранд за пробиотици от ново поколение, вдъхновени от природата, традициите и най-съвременни научни разработки. Избрали са днешния ден, за да ви съберат с други дами и да се потопите в магията на българското, на земята и на древни традиции, закодирани там някъде дълбоко във всеки от нас.

Само жени, защото на днешния ден се чества жената, утробата и женската енергия. Всички присъстващи дами са работили с Булгар Биотик и в един момент са се влюбили в продуктите. Затова днес, в този свят ден, те се събират като част от семейството на Булгар Биотик: Ирина Тенчева, Славена Вътова, Антоанет Пепе, Лора Найденова, Мона Гочев, Рая Алексиева, Симеона Герджикова, Ивана Александрова, Наси Ангелова и Мариета Захариева, основателката на Булгар Биотик.

Мариета е жената, която е създала бранда и която говори за лактобацилус булгарикус, познати също като българските млечно-кисели бактерии, с такава любов, с каквото само човек, докоснал се до чудесата на българската природа, може да го прави. Не случайно в продуктите на Булгар Биотик има различни природни съставки, вложени деликатно от учени и технолози, но с цялата сила на тяхната полезност - например, жълт кантарион с неговото всеизвестно успокояващо действие и роза дамасцена с мощното й антиоксидантно влияние.

Пробиотиците на Булгар Биотик съдържат 50 милиарда живи бактерии + пребиотици, които помагат не само на храносмилателната ни система, но също така повишават имунитета, грижат се за общото ни здравословно състояние, действат като превенция срещу редица състояния, дори могат да подобрят настроението ни и да ни помогнат при стрес и напрежение. Различните щамове на пробиотиците благоприятстват различни зони от тялото, затова Булгар Биотик разработват продукти, специално насочени към тези зони: Gastrobalance, Femin, Antistress, дъвчащи таблетки за уста. Най-важният мит, който трябва да бъде разбит, е, че пробиотици се приемат, само когато пиете антибиотици.

Истината е те са част от личната ни грижа, която трябва да си осигуряваме целогодишно, за да поддържаме тялото и ума си в добро здраве. Мисията на Мариета и на Булгар Биотик е да популяризира последните научни открития за това, че нашите черва са “Вторият ни мозък”, и че грижата за чревната ни микрофлора е в пряка връзка с психическото ни състояние.

Спомняте си за първата си среща с Мариета, в която тя с пламнали очи ви разказа за връзката черва-мозък и за това, че Булгар Биотик създават продукти, които подсилват допълнително мощта на природата. Няма да забравите тази първа среща. Но сега е време за нова среща, която вече очаквате с нетърпение и неусетно забързвате крачка.

Вървите по ул. Оборище в посока на магичното пространство, където ще се случи всичко онова, за което още не подозирате. Мястото е irituali, втората “къща” на Ирина Тенчева, както тя нежно го нарича.

Влизате и следващите няколко часа светът отвън не съществува. Мариета ви посреща топло, навсякъде греят пролетни цветя, а скоро след това Ирина Тенчева ви превежда през специален ритуал, в който да се вгледате в себе си и да наречете днешния ден и предстоящото месене. До купата с брашното е облегната икона на Богородица. Затваряте очи и се потапяте в душата си, на фона на българска музика, от която цялото ви същество настръхва.

Скоро към притихналата ви компания, в която всеки е споделил нещо съкровено и лично, се присъединява Лора Найденова и магията продължава, защото е време да омесите ритуалния хляб. Всяка от жените трябва да се включи в процеса и да остави късче от себе си, от душата и наричането си в хляба. Някой имат повече опит, други по-малко. Това е без значение. Допирът с тестото е като прибиране у дома, а женската енергия сякаш извира отвсякъде и напира да напусне стените на irituali.

Когато си тръгвате, виждате, че леденият вятър е разгонил облаците, а слънцето смело и жарко ви огрява. Магията продължава. Чувствате се някак лека, щастлива и смирена, силна, слаба. Жена! Неволно се усмихвате по пътя на обратно. Знаете, че отнасяте част от случилото се вълшебство със себе си и че ще разкажете за него на някого. За да го почувства и той.

“Да си здрава и читава! Да ти е пъстър животът! Да ти се чува думата! Да не слиза хлябът от масата ти! Да са горди с тебе майка ти и баща ти! Нека реченото ми на Благовец да бъде сторено!” *

**Из “Стопанката на Господ”

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ