Напишете дума/думи за търсене

10 забавни идеи през бременността

Вероятно знаете нещата, които трябва да правите по време на бременност: приемайте пренатални витамини, пийте много вода, хранете се добре, спортувайте, почивайте, опитайте се да намалите стреса и т.н.

Но това, което очевидно липсва в тези изчерпателни списъци, са неща, които са забавни. Не можете да пиете и да купонясвате, но можете да съживите този игрив дух – особено преди да започне лишаването от сън, за което всички говорят!

Нарисувайте корема си с къна

Можете да отидете при професионалист, да вземете сръчен приятел или да го направите сами, но коремите, нарисувани с къна са красиви. Уверете се, че къната не съдържа олово. Следвайте някой дизайн или направете свой собствен. Ще издържи около седмица.

Танцувайте

Бебетата в утробата харесват музика. Танците са добри за вас. Не си пускайте музика, която се очаква да харесвате, пуснете си това, което наистина ви харесва! Независимо дали е любим плейслист на „Глий", „Лед Зепелин" или „Бионсе" завъртете бедрата си, вдигнете ръце във въздуха, сякаш никой не ви гледа – във вашата всекидневна, на двора, навсякъде, където се чувствате свободно и добре.

Направете забавен списък

Когато станем възрастни, понякога за съжаление оставяме забавлението да напусне ежедневието ни. Припомнете си какво ви е забавно и го запишете. Ще имате нужда от този списък, когато бебето се появи. Например танци, плуване, целувки, изработване на разни неща, пазаруване, задълбочени разговори с приятели за живота и любовта, излизане сред природата, ходене на кино, готвене и четене на романи.

Говорете с бъдещото си дете

Можем да говорим на корема си и понякога да чуваме отговор в главите си. За начало можете да се представите и да попитате как е бебето ви, а след това да го попитате какви цветове би искало в детската си стая, какви храни би искало да ядете, какво можете да правите, което е забавно за него и т.н. Получете някои измислени отговори, чуйте тих глас в главата си или просто се насладете на сладка тишина заедно. Така или иначе, свързването по този начин може да бъде забавно, вероятно и за двама ви.

Градинарство

Засадете малко кориандър, босилек и цветя в няколко саксии на вашия балкон и се насладете да ги гледате как растат, поливате, плевите, отглеждате. Гарантирано ще се чувствате добре и ще се забавлявате. А може да опитате нещо по-лесно и да покълнете малко боб, семена или зърна в буркан.

Украсете детската стая

Изберете красиви цвята, съберете идеи от интернет, а след това минете през местните магазинчета за занаяти, за да сбъднете мечтите си за детска стая! Включете и партньора си, ако му е забавно. Създайте заедно едно малко „гнездо" за бебето ви.

Отидете на пътешествие

Ако е еднодневна екскурзия някъде в района, правете го толкова често, колкото можете. Ако можете да си вземете по-дълга почивка от работа, давайте. Започнете, като направите списък на местата, които ви звучат забавно (проучванията показват, че очакването и планирането са голяма част от удоволствието от пътуването).

Направете нещо само за себе си

Имате ли време да посетите курс, който винаги сте искали да пробвате? Или може би става дума за започване на дневник, медитативна практика или ходене на пренатална йога. Да развиваш страстта си, независимо какво харесва или мисли някой около теб, е забавно! Направете списък с някои забавни неща, които „запалват огъня ви".

Отидете на среща

Накарайте любимия си да направи план, или можете да го направите вие – може би пикник или някой местен театър. Уверете се, че включва свещи, държане за ръце, целувки и сладки приказки. Това може да е един от последните ви моменти насаме заедно. Наслаждавайте се на всяка секунда. 


Източник: mom365.com

СНИМКА: Image by freepik

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ