Напишете дума/думи за търсене

Чаша кафе помага за изгаряне на излишните мазнини

Учени от Швеция представиха интересни резултати от изследването си, според което пиенето на нискокалорични напитки, съдържащи кофеин, може да помогне в борбата с наднорменото тегло.

Кофеинът, според тях, стимулира процеса на изгаряне на мазнини и ускорява метаболизма. А дали това наистина е така?

Кафето може да помогне на човек да се отърве от излишните мазнини, като подобрява метаболизма и стимулира производството на хормона на щастието.

Кафето може да замени много сладкиши, особено по време на стрес, твърди диетолог. Той също така отбелязва, че е диуретик, помага за отстраняването на течности от тялото и подобрява храносмилането.

Проучването обаче установява също, че участвалите са загубили само четири процента от подкожната си мазнина за шест месеца. Това със сигурност е незначителен резултат. За постигане на по-значим показател е необходимо не само да се пие кафе, но и да се променят хранителните навици. Ето и някои препоръки:

Разнообразна храна. Важно е да се следи балансът на протеини, въглехидрати и мазнини в диетата.

Премахване на висококалорични храни. Избягването на висококалорични храни помага за контролиране на теглото.


Пиене на кафе до четири пъти на ден. Ограничаването на количеството кофеинови напитки помага да се избегнат негативните последици.


Важно е да запомните, че пиенето на кафе на празен стомах може да раздразни стомашната лигавица, така че по-удачният вариант е да се пие след хранене.

Ако добавяте подсладители към кафето си, ще трябва да се откажете от сладкото и десертите.

За поддържане на здравето е необходимо да не се превишава установената дневна доза кофеин, която е не повече от четири чаши на ден. Прекомерната му консумация може да доведе до стрес, безпокойство, летаргия, раздразнителност и апатия. А да не забравяме и голямата вероятност да не можете да заспите вечерта.

Източник: rsute.ru

СНИМКИ: Image by Engin Akyurt from Pixabay

Image by Pexels from Pixabay

Image by Monika from Pixabay

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ