Напишете дума/думи за търсене

Цветята, които премахват негативната енергия от дома

Цветята имат повече “сили”, отколкото предполагаме. Някои растения умеят да прочистват и защитават дома и обитателите му от уроки, магии, лоши енергии и зли сили.

Днес ви представяме точно тези видове, които са най-подходящи за целта. Ако все още ги нямате вкъщи, може би е време да отидете до цветарския магазин.

Фуксията, наричана понародному обичка, не само изглежда красива, но и премахва стара енергия, което помага да се излезе от кръга на неприятните събития. Поверие гласи, че и мушкатото гони злите сили от дома. Затова стари хора препоръчват във всяка къща да има по една саксия, най-добре на прозореца, балкона или до входната врата.

Африканската теменужка, наричана още сенполия, сентполия или сантапаулина, носи хармония и помага да премахнете лошите мисли. А бялата теменужка пази децата в дома.

Кактусите защитават къщата от извънземни енергии. Вярно, не само от отрицателни, но често и от положителни. Следователно те не се поставят на тези прозорци, зад които има красива гледка.

Каланхоето пък е естествен антидепресант. Край него собствениците се чувстват по-щастливи. Монстерата е вечнозелено растение, което неутрализира всяка лоша енергия и носи хармония.

Фикусът също е чудесно растение, което защитава енергийното поле от разрушаване.  Камелията пък не позволява на емоциите отвън да проникнат в стаята. Това прави собствениците по-независими и им дава спокойствие. Цикламата помага на тези, които търсят вдъхновение. Предпазва от разочарования и подобрява енергията на жилището.

Азалията е мощно растение, което отблъсква завистливите хора от собственика. Цветето също помага срещу лоши мисли и предпазва от измама.

Бегонията успокоява обитателите на дома, предотвратявайки разправии. А кралската такава е способна да трансформира негативните събития в положителни.

СНИМКИ: Image by freepik

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ