Необходими продукти:
2 ч.ч. череши
50 г. масло
2/3 ч.ч. захар
2 яйца
1 и 1/2 ч.ч. брашно
1 ч.л. бакпулвер
1 ванилия
Начин на приготвяне:
Измиваме черешите, разрязваме ги на половинки и отстраняваме костилките. Поставяме ги в тава, която предварително сме намазали с масло и ги поръсваме със захар. Печем ги в предварително загрята на 180 градуса фурна за 10 мин.
През това време разбиваме яйцата със захарта и прибавяме разтопеното масло. Изсипваме пресятото брашно, бакпулвера и ванилията към яйчената смес и разбъркваме до хомогенизиране на тестото.
Изваждаме запечените череши от фурната и ги заливаме с тестото. Връщаме обратно тавата във фурната и печем още 30 мин. или до получаване на златиста коричка отгоре. Преди поднасяне поръсваме с пудра захар. Да ви е сладко!
5. Оставяме сладкиша да изстине. Нарязваме го на парчета и го сервираме с долната страна нагоре.
СНИМКИ: Image by Zoli from Pixabay
Коментари (0)
Вашият коментар