Напишете дума/думи за търсене

Пухкав черешов сладкиш

Необходими продукти:

2 ч.ч. череши
50 г. масло
2/3 ч.ч. захар
2 яйца
1 и 1/2 ч.ч. брашно
1 ч.л. бакпулвер
1 ванилия

Начин на приготвяне:

Измиваме черешите, разрязваме ги на половинки и отстраняваме костилките. Поставяме ги в тава, която предварително сме намазали с масло и ги поръсваме със захар. Печем ги в предварително загрята на 180 градуса фурна за 10 мин.

През това време разбиваме яйцата със захарта и прибавяме разтопеното масло. Изсипваме пресятото брашно, бакпулвера и ванилията към яйчената смес и разбъркваме до хомогенизиране на тестото.

Изваждаме запечените череши от фурната и ги заливаме с тестото. Връщаме обратно тавата във фурната и печем още 30 мин. или до получаване на златиста коричка отгоре. Преди поднасяне поръсваме с пудра захар. Да ви е сладко!

5. Оставяме сладкиша да изстине. Нарязваме го на парчета и го сервираме с долната страна нагоре.

СНИМКИ: Image by Zoli from Pixabay

Image by eatde from Pixabay

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ