Напишете дума/думи за търсене

От кои жени се страхуват мъжете?

Независимите жени притежават сила и самоувереност, равностойни на тези на мъжете, а често дори ги надминават.

Тези качества, обаче, могат да бъдат смущаващи за силния пол. Ето защо.

Има дами, от които много мъже се боят. Те са независимите жени, които са достатъчно самостоятелни, за да се справят с всяко предизвикателство сами. Не търсят непременно мъж, за да придадат смисъл на живота си. Много мъже не могат да приемат, че представителките на нежния пол могат да бъдат също толкова силни, колкото тях, а понякога и повече. Това мислене произлиза от миналото, когато мъжът се е смятал за глава на семейството и опора за жената – роля, която днес все по-често се изпълнява и от срещуположния пол.

Много мъже не могат да приемат партньорката си като конкуренция в различни аспекти на живота – било то по отношение на доходи, свобода, или мнение. Те все още предпочитат по-смирени партньорки, над които могат да доминират. Затова алфа мъжът се плаши от независимата жена, защото тя застрашава неговото усещане за мъжественост.

Независимата дама има пълноценен живот – кариера, хобита, приятели – и не се чувства нещастна, ако е необвързана. Тя ще отделя време само за онзи, който я приема такава, каквато е, без да се опитва да я промени.

Стреми се към най-доброто и иска партньорът ѝ да носи същите качества. Високите ѝ изисквания обаче плашат много мъже, които предпочитат по-лесни за контрол и задоволяване половинки. Независимата жена се нуждае от интелигентен мъж, с когото умее да води смислени разговори.

Независимата жена се грижи сама за себе си и очаква същото от партньора си. Тя не желае да изпълнява ролята на домакиня по задължение, а само ако сама реши. Много мъже все още очакват от половинките си да се грижат изцяло за домакинството, което ги кара да стоят далеч от силните жени.

Независимата жена не търси мъж, над когото да доминира. Тя желае равноправен партньор, с когото да изгражда съвместно бъдеще. Тъй като предлага много, тя има високи стандарти, които много пораснали момчета не могат да покрият и точно затова се страхуват да опитат.


СНИМКИ: Image by freepik

Image by StarFlames from Pixabay

Image by Ben Adams from Pixabay

Image by Liridon Shala from Pixabay

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ