Напишете дума/думи за търсене

5 предимства да сте бременна през лятото

Лятната бременност обикновено преминава по-леко и приятно в сравнение със зимната. Причината за това са дългите разходки на свеж въздух и плуването – две дейности, които са изключително полезни за бъдещите майки.

Тези активности укрепват нервната система, поддържат тялото в добра форма и подобряват настроението. Още повече, че и двете могат да се практикуват до самото раждане. Има още доста предимства на това да бъдете бременна през топлите месеци от годината. Вижте някои от тях.

Повече разходки


Разходките на открито зареждат тъканите и мускулите с кислород, което помага на плацентата да изпълнява функциите си по-добре и допринася за правилното развитие на бебето. За дългите разходки е важно да носите удобни обувки и винаги да имате бутилка с вода под ръка. Плуването е още по-полезно, защото облекчава тялото и осигурява охлаждане. Бременните могат да се занимават и с водна аеробика, която укрепва мускулите и подобрява кръвообращението.

 Изобилие от пресни плодове и зеленчуци

Лятото предоставя богато разнообразие от пресни плодове и зеленчуци, които осигуряват ценни витамини и микроелементи. Менюто през този сезон може да включва и прясна риба, която е отличен източник на незаменими омега мастни киселини. Сезонните продукти предлагат лека и здравословна храна.

Много слънце – достатъчно витамин Д

Бременните трябва да се пазят от преките слънчеви лъчи, но сутрешните разходки до 11 часа са много полезни. Достатъчни са 10-15 минути на ден под ултравиолетовата светлина, за да попълните дефицита на витамин Д, който е важен за нормалното развитие на бебето. Недостигът на витамин Д по време на деветте месеца увеличава риска от гестационен диабет, прееклампсия и бактериални инфекции. Част от нужния витамин се набавя с храната, но слънчевата светлина през лятото е незаменима.

Леки и удобни дрехи

Лятото позволява носенето на леки и свободни дрехи като къси панталонки, тениски и рокли, които не притискат растящия корем. За самите вас също ще е далеч по-лесно да изберете какво да облечете в този период, особено ако сте към финала на своята бременност.

Време за почивка и ваканция


Използвайте лятото за романтично пътешествие или почивка с партньора си. Това ще ви зареди с позитивни емоции. Ако сте в първия триместър и страдате от сутрешно гадене, разходките сред природата ще ви помогнат да се разсеете и да подобрите състоянието си.

СНИМКИ: Image by Jill Wellington from Pixabay

Image by Kelly Regis kekel from Pixabay

Image by Van3ssa 🩺🎵 Desiré 🙏 Dazzy 🎹 from Pixabay

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ