Напишете дума/думи за търсене

Рене Зелуегър не качи 15 кг, въпреки че Бриджит Джоунс е бременна

Рене Зелуегър в сцена от последния филм за Бриджит Джоунс

След шестгодишна почивка 47-годишната Рене Зелуегър се върна на големия екран с успешния трети филм за пухкавата Бриджит Джоунс - “Бебе на хоризонта”. Въпреки че е бременна, този път не се наложи да качи 15 кг, както направи за първите два филма от трилогията.

За “Дневникът на Бриджит Джоунс” (2001) Зелуегър не само напълня, но упорито учи английско произношение и работи в издателство, за да се превъплъти в ролята на чаровната англичанка. 10 месеца се подготвя и за мюзикъла “Чикаго” (2002), тъй като не може нито да пее, нито да танцува.

И двете роли й носят номинации за “Оскар”. Заветната статуетка - за най-добра поддържаща роля, Зелуегър печели със “Студената планина” (2003). Получава също “Златен глобус” и награда на БАФТА за скитницата във военната драма. Никол Кидман, с която преживяват Гражданската война, обаче отмъква й главната роля в друг мюзикъл - “Мулен Руж”.

Първия си “Златен глобус” Рене печели с черната комедия “Сестра Бети” (2000). Когато на церемонията бъдещият й партньор във филмите за Бриджит Джоунс - Хю Грант, обявява името й, Зелуегър е в тоалетната -

отишла да изтрие

червилото

от зъбите си

Въпреки че получава “Оскар” за драма, актрисата е популярна най-вече с многото си успешни романтични филми и комедии с едни от най-известните актьори. Самият Том Круз я избира за партньор в спортния “Джери Магуайър” (1996), който я прави световноизвестна. Незабравими са и изпълненията й в други два спортни филма - “Късметлията” (2005) с Ръсел Кроу и “Момичето на отбора” (2008) с Джордж Клуни.

Първата екранна целувка на Зелуегър е с Итън Хоук в “Хапки от реалността” (1994). Снима се с Крис ОДонъл в “Мъж за милиони” (1999), с Юън Макгрегър в “Долу любовта” (2002) и “Мис Потър” (2006), с Крис Нот и Кевин Бейкън в “Моят единствен” (2009).

“Нещо истинско” (1998) е първата най-известна драма, в която актрисата се снима - загърбва личния си живот, за да се грижи за болната си от рак майка - Мерил Стрийп. Партнира си с Форест Уитакър в “Моята любовна песен” (2010) и с Ед Харис, Виго Мортенсен и Джеръми Айрънс в уестърна “Апалуза” (2008). С Киану Рийвс е в последния филм - съдебния трилър “Цялата истина” (2016).

Актрисата е озвучавала и три анимационни филма - “История с акули” (2004), “История с пчели” (2007) и “Чудовища срещу извънземни” (2008).

Зелуегър близо година е сгодена за Джим Кери, докато снимат “Аз, моя милост и Айрин” (2000). Има връзка и с Брадли Купър след снимките на трилъра “Дело 39” (2009).

През 2005 г. Зелуегър се ожени за кънтри певеца Кени Чесни, с когото се запознават на благотворителен концерт, но четири месеца по-късно анулират брака.

От четири години актрисата има връзка с певеца и китарист Дойл Брамхол, бившия приятел на певицата Шерил Кроу.

Роклята за сватбата, както и за всички изяви на Зелуегър на червения килим през последните петнайсетина години

са дело на

приятелката -

дизайнерката

Каролина Херера

Близка приятелка е и актрисата Рийз Уидърспун.

Зелуегър се вклюва в различни благотворителни кампании. Участва в инициативата на модния ас Томи Хилфигър срещу рак на гърдата - двамата създадоха специална кожена чанта, 1/3 от парите от всяка отиват за специален център и покриват част от грижите за пациентите. Актрисата е част и от кампании за предпазване от СПИН и за равенство на половете.

През 2014 г., след като се появи коренно променена и почти неузнаваема, започнаха спекулации, че си е правила козметични операции, но тя ги опроверга.

Преди да стане една от най-скъпо платените актриси на Холивуд, Зелуегър се снима в реклами и независими и нискобюджетни филми. В колежа пък се издържа като сервитьорка в стриптийзклуб. Тренирала е различни спортове - баскетбол, бейзбол, футбол.

Тя е завършила английска литература в Тексаския университет в Остин, САЩ. Там е изкарала курсове по актьорско майсторство.

Родена е в щата Тексас, но родителите й са от Европа. Баща й е швейцарец, инженер по професия, който е работил в нефтената промишленост. След Втората световна война семейството му се премества в Австралия, а по-късно се установява в САЩ. Майка й пък е от Норвегия, медицинска сестра. Отива да живее в Тексас като гувернантка в норвежко семейство. Запознават се на кораб.

Рене Зелуегър на премиера на филма "Бриджит Джоунс: Бебе на хоризонта".
Рене Зелуегър на премиера на филма "Бриджит Джоунс: Бебе на хоризонта".
Никол Кидман и Рене Зелуегър преживяват заедно Гражданската война в “Студената планина”. За ролята си Зелуегър получава “Оскар”
Никол Кидман и Рене Зелуегър преживяват заедно Гражданската война в “Студената планина”. За ролята си Зелуегър получава “Оскар”
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ