Напишете дума/думи за търсене

Числата за бебето ви (10-16 септември)

Честити рожби! Пазете децата, родени през периода 10-16 септември, от чести простуди, защото те ще отключат трайни белодробни заболявания (особено при фамилна обремененост) или различни алергии. Не по-малка е и опасността от жлъчни, чернодробни или ставни заболявания, затова избягвайте пържените и мазните ястия. Научите ли ги да пият пресни зеленчукови и плодови сокове, ще си спестите много грижи.

10 септември

“Сериозен, умен, самокритичен и изобретателен, този човек ще работи, живее и урежда проблемите си по оптимален начин – ще мрази половинчатите работи и празните обещания, а себе си ще доказва най-добре в трудни времена и сложни ситуации. Честен и неподкупен, той/тя ще умее да ръководи, да защитава, да печели явни и тайни битки на междудържавно или дипломатическо ниво и да се радва на признанието на умните и интелигентните.” Така звучи строгата прогноза за бъдещата реализация на любимеца ви, направена от числата 10+8+9=9(27), а вие просто открийте как да оформите характера му така, че след години с право да се гордеете с удивителните успехи на умното и способното си продължение. Е, няма да ви е лесно с малкото ви чудо особено между 2-ата и 5-ата му годинка: не си спестявайте погалването или ласкавите думи, хвалете го за старанието да прави нещата по свой начин (не мислете, че ще го разглезите – обратно, ако не го окуражавате, постепенно ще засилите вътрешната му неувереност и лошото самочувствие). Така постепенно ще поставите основата на изключителното приятелство между вас – алфата и омегата на всички постижения на любимеца ви. Съобразите ли се с това, сигурно ще надскочите и себе си.

ИМЕНА: Йоанна, Йордан, Ангел, Анастасия, Александър, Анна, Атанас

11 септември

“Необикновена ще бъде съдбата на красивото и талантливото ви дете (момче или момиче)! Не се учудвайте, ако ви се стори, че излъчва светлина – с изключителните си дарби рано или късно той/тя ще засияе като звезда на небосклона като забележителен творец”, твърдят числата 11+8+9=1(28). Готови ли сте за най-трудния изпит в живота си, като се превърнете във ваятели на характера и високите критерии на богоизбраното си дете? Рано ще се научи да говори, чете и пише чаровното ви чудо, а и някак бързо-бързо ще прояви и разностранните си дарби за музикален инструмент, пеене, рисуване, танци, сцена или писане. А вашата задача ще бъде крайно прагматична – да влезете в ритъма на енергичното и артистичното си дете и без да го назидавате, да го учите на дисциплина, самоконтрол и съобразяване с чуждото мнение. А за да се случи това, детето ще трябва да ви се възхищава, защото сте справедливи, непредвидими (силно наблюдателно, то ще се опитва да отгатва поведението ви) и толкова убедителни в изискванията, защото са задължителни за всички в семейството. Равнопоставеността, неприкритата ви обич, споделянето и признаването на грешките, както и увереността ви във възможностите му, ще изградят стабилния характер, а и доброто му самочувствие.

ИМЕНА: Константин, Кремена, Кирил,

Калина, Климент, Катерина, Крум

12 септември

“Любимото ви създание (момче или момиче) се появява във вашия свят, за да го промени! Забележително талантлив и високоотговорен, този човек ще остави след себе си ярка следа (и последователи) и като музикант, певец, художник, скулптор, архитект, писател или актьор, но и като общественик: изключително справедлив съдия или ярък обвинител, държавник и политик, изпреварил времето си.” Така са видели бъдещето на очарователното ви човече числата 12+8+9=11(29), а вие се подгответе за трудната работа по оформянето на характера на привидно лесното си дете – игриво, усмихнато и уверено, че всичко ще му се удава лесно, то ще унива и ще губи интерес, ако не успява от първия път. Заключете родителската си власт – тя ще отблъсне младия чаровник или ще го накара да прикрива страховете си и да търси съмнителни силни приятели, които ще променят съдбата му. Възпитавате ли удивителното си създание със здрава, но и нежна ръка, превръщате ли строгите си изисквания в привлекателно състезание по дисциплина, самоинициатива, довършване на започнатото и взаимопомощ, хвалите ли го старанието, обсъждате ли неговите и вашите грешки и над всичко – възхищавате ли се нескрито на успехите му, направили сте всичко.

ИМЕНА: Любомир, Лидия, Лъчезар, Леда, Людмил, Лора, Любен, Лея

13 септември

“Всепризнатите традиции ще бъдат изпитание за любимеца ви, убеден/на, че господството на обичайното се държи само на нестабилните крака на общата доверчивост в измислената сигурност и нежеланието да се търси новото и неопитаното. Много от историческите постижения хората дължат на лудите глави като яркото ви създание. Пазете го, обичайте го и го подготвяйте за специалната му роля”, настояват числата 13+8+9=3(30), а вие добре обмислете стратегията си, ако искате да изградите характера на бъдещия победител (независимо в коя област ще реализира потенциала си на лидер, новатор, реформатор). Рано ще ви плени обаятелното ви човече с богатото си въображение и с чувството си за хумор – дълго ще се чудите шегува ли се малкият умник, като ви убеждава да му дадете пари за поредната видеоигра, или просто е намерил начин гъвкаво и находчиво да изпреварва отказите ви? Обично, грижовно и възхитено от вас, детето ще ви имитира във всичко. Откриете ли колко важно е да му имате доверие, не се съмнявайте на глас. Насърчавайте старанието на детето и бъдете за пример, за да се научи да постоянства и търпеливо да понася провалите си, без да се отказва от повторенията до успешен край. Така ще изградите победител!

ИМЕНА: Мирослав, Магдалена,

Михаил, Милена, Манол, Мила, Марко

14 септември

“Покорил ли е поредната крепост, любимецът ви (той/тя) ще я изоставя с безразличие и ще хуква към новите предизвикателства. Ярък, изобретателен и непримирим, той никога няма да бъде един от тълпата – ще го следват винаги тези, които искат да бъдат като него.” Това твърдят числата 14+8+9=4(31), а вие добре обмислете как можете да превземете сърцето и душата на яркото си човече (трябва да ви се възхищава), за да го подготвите за нестандартния му живот, изпълнен с приключения, трудности, но и толкова много победи. Над всичко се въоръжете с търпение, за да реагирате спокойно на умните опити на детето да се съпротивлява на властта ви, да прикрива намеренията си или да ви смайва с дръзките си прояви на самостоятелен и отговорен човек. Убедите ли го, че приятелството помежду ви е над всичко (обсъждате заедно и успехите, и провалите, и неговите, и вашите грешки, мечтаете на глас, извинявате се взаимно, когато сгрешите, а и не прикривате обичта си), ще предизвикате не само желанието му да бъде като вас, а и да иска да се самоусъвършенства. Така някак между другото ще изградите доброто му самочувствие (това значи да се преборите с пристрастията или крайните му реакции), ще го научите на самоконтрол, а и ще опазите независимостта му. Красиво, нали?

ИМЕНА: Николай, Невена, Никифор, Надежда, Найден, Диана, Даниел

15 септември

Авантюрист в Камарата на общините, наричат числата 15+8+9=5(32) порасналото ви любимо дете (момче или момиче) и въобще не се притесняват, че не ви обясняват как се постига този дързък парадокс. Не се гневете – може би те ви награждават с доверието си, защото са сигурни, че рано ще откриете какво чудо расте в дома ви: обично, великодушно, отговорно, едновременно грижовно и надарено със състезателен дух, детето ще ви смайва с умението си да довършва започнатото, да работи упорито за училищните си успехи, но и да ви изправя на нокти със смелите си опити с неопитаното и недостигнатото. Отнасяте ли се към него като към равен на вас, чувства ли се обичан и ценен, младият човек сам ще си поставя високи цели и... ще ги постига. Така ще опазите красивия авантюрист (свободолюбив, независим и готов за всякакви предизвикателства), но и доброволно подчиняващ огромната си енергия на постоянството, строгото спазване на правила и традиции и на високи идеали. Хареса ли ви вече подробният разказ на числата? Нали сте наясно, че без вашата умна намеса числата ще бъдат просто безпомощни (или даже ще отключат отрицателната си власт)? Хайде, изградете с любов брилянтния си авантюрист – той/тя сам ще намери пътя към властта и закона. Това е всичко.

ИМЕНА: Огнян, Олга, Орлин, Евелина, Евлоги, Елеонора, Евгени, Елена

16 септември

“Ако обществото ви се състоеше от хора като любимеца ви, не би имало повече войни, насилие, престъпления или измами, защото всеки би бил убеден, че като вреди на другия, вреди и сам на себе си. Мислител, философ или реформатор, обещан на духовното наставничество, на научните постижения или на изкуството, той/тя ще остави ярка следа след себе си, а мнозина ще го наричат и велик учител по живот и морал.” Стреснахте ли се? Такова бъдеще очава нежното и плачливото ви бебе според числата 16+8+9=33, а вие се подгответе за вълнуващото общуване с необикновеното си дете, което ще се нуждае от неприкритата ви любов, насърченията и примера ви (дори и да има болестни или физически проблеми, удивителните му интелектуални и творчески заложби ще вземат връх). И сигурно рано ще се убедите, че любимото ви същество е надхвърлило сякаш годините си – умно, съсредоточено, често мълчаливо и влюбено в книгите, то ще предпочита вашата компания и дългите разговори. Не го изпращайте навън при другите деца и не казвайте: “Ти си още малък и нищо не разбираш”, защото ще го нараните дълбоко. Подчините ли цялото си влияние на изключителния потенциал на великолепния умник, бъдете сигурни, че рано ще се радвате на удивителните му успехи. Осигурете му много добро образование.

ИМЕНА: Пламена, Павел, Параскева, Петър, Полина, Петя, Панайот

МАРИЯ КОВАЧЕВА - МАРЧЕЛА

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ