Напишете дума/думи за търсене

Числата за бебето ви (14 - 20 май)

Честити рожби! Чудесно би било, ако майките на децата, родени през периода 14 – 20 май, ги кърмят възможно по-дълго време, като сами спазват строг хранителен режим. Отглеждате ли ги с търпение, неприкрита любов и засилено внимание към емоционалните им изблици, ще си спестите честите посещения при психолози или невролози.
Погрижете се за психичната и емоционалната стабилност на любимците си особено между 5-ата и 12-ата им година.

14 май

“Едно живо, светло послание ще прегърнете днес, щастливци! Изключително надарено в областта на пантомимата, музиката, изкуствата, писането и научните изследвания, любимото ви създание (момче или момиче) рано ще разкрие и удивителната си способност да бъде мост между мира и хармонията, от една страна, и материалния свят на интересите и конфликтите – от друга.” Така са видели бъдещето на детето ви числата, а вие вероятно се досещате, че отглеждането и възпитанието му всъщност ще бъдат предизвикателство към нестандартното ви мислене. Да, трудно ще ви бъде, докато откриете начин за уравновесяване на контрастните изблици на обаятелното си създание – ту възторжено и бурно изразяващо чувствата си, ту тихо и прикриващо изживяванията си. Отрано овладейте удивителната способност на чаровника си да се пазари: “Ако ти помогна, какво ще ми купиш”, като търпеливо го въвеждате в света на парите. Важна роля ще изиграят разговорите ви с юношата – приятно ще се изненадате от желанието му да споделя с вас промененото си отношение към материалния статус на близки и приятели, подчинено на достойнствата, а не на благосъстоянието им. Това искахте, нали?

ИМЕНА: Надежда, Николай, Невена, Нестор, Ния, Никифор, Диана, Дамян

15 май

Срещу роденото днес красиво дете в нумерологията е изписана една дума -вълшебник. Така кратко заявяват невидимото си покровителство енергийните защитници, но и провокатори на озареното ви създание, числата: 15+6+9=3(30). И ако не сте забравили, че звуковата стойност на м.май е числото 6, сигурно лесно ще си обясните как удвоената му сила плюс мощта на математическия символ на хармонията и съвършенството (числото 9) всъщност се превръщат в игривото, победното и властното земно число 3. Разбира се, това няма да се случи, ако вие не осъзнаете ролята си на върховни учители: духовни покровители и земни насърчители, на бъдещия защитник на пренебрегнати, забравени, оскърбени или несправедливо обвинени – та в дома ви ще расте бъдещ изключителен прокурор, съдия, реформатор и държавник с главна буква. Вперило очи във вас и тайно застинало в очакване на похвалите ви, детето ще сияе, ако расте сред разбирателството, любовта и широките ви разбирания. Ще ви боготвори това вълшебно създание (та предчувствието му ще граничи с пророчество, а дарбите му с неземното), ако усеща любовта ви. Повярвайте на числата, за да не обикаляте кабинетите на психолозите.

ИМЕНА: Огнян, Олга, Орлин,

Емилия, Евлоги, Екатерина,

Емануил, Евелина, Евгени

16 май

“Обаятелен малък странник ще се засели от днес сред вас. Озарено, свръхсетивно, необикновено мъдро, замечтано и някак извън света ви, детето ви ще се нуждае от обичта, доверието и дълбокото ви разбиране на сложния му вътрешен живот, за да добие увереност и да осъществи изключителния си творчески, интелектуален и духовен потенциал.” Това е посланието на числата към вас, а вие изострете наблюдателността си и бъдете готови да реагирате необичайно на усърдното, резервираното и някак потайното си човече – сами ще се окуражите, когато доловите, че любимецът ви високо оценява поведението ви като към възрастен човек. Е, няма да се хвърля по врата ви и да ви целува, защото му гласувате доверие, но ще ви боготвори и не само ще постъпва като вас, а и ще иска да се самоусъвършенства. Колкото по-рано падне възрастовата бариера между вас и колкото по-искрено се вживеете в ролята си на незаменимите приятели, толкова по-рано ще се радвате на съзнателно поисканите от младия човек промени. Близостта помежду ви ще се справи и с крайната му самокритичност, и с прикритите колебания, и със склоността да се привързва към неподходящи приятели (само защото са по-уверени).

ИМЕНА: Пламен, Петра,

Първан, Петя, Павел, Преслава,

Петър, Параскева, Панайот

17 май

“Роден лидер, стратег, идеолог, изследовател, реформатор и изключителен търговец ще бъде след време любимецът ви. Умен, смел, изобретателен, решителен и неподкупен, той/тя с лекота ще ръководи другите и ще печели уважението им с обективността и интелигентността си.” Пресилена ли ви се струва характеристиката на енергийните покровители на детето ви 17+6+9=5 (32)? Да, но само докато навърши 2 години. След това ще се съгласите, че в дома ви тропкат малките крачета на един властен в бъдеще човек: често ще се смеете до сълзи, когато палавникът прави опити и вас да ви командва – при това не как и да е, а съвсем разумно. Бързо намерете мястото си в динамичното му всекидневие – така ще откриете смайващото му умение да предизвиква интригуващи обрати във всякакви начинания, да не спазва правилата и да измисля свои, да поема отговорност за решенията си и да понася стоически последствията от провалите си. И няма да мълчите, нали? Обсъждайте тактично и успехите, и провалите му. Възхищава ли ви се чаровният умник, ще иска съветите ви, ще реагира като вас и ще се опитва да не губи доверието ви. Това общуване всъщност ще моделира бъдещия голям водач.

ИМЕНА: Райна, Руслан,

Румяна, Радослав, Радостина,

Райко, Ралица, Рангел

18 май

“Този човек сякаш ще бъде сред вас, за да достигне собствената си представа за съвършенство – един романтично настроен пътешественик, готов да кръстоса света нашир и длъж, за да разкрива на хората красотата, мъдростта и радостта от живота. Артистичен и чувствителен, той/тя ще бъде загадка за другите, защото ще съчетава в себе си добре прикрития водач (способен и да изисква, и да командва) с финия познавач на човешката същност – наблюдателен и досетлив.” Така представят бъдещето на обаятелното ви дете числата 9 (редукция на датата 18-и) и 33 (сбор от рождените му данни), а вие помнете, че на пръсти се броят хората, които са обект на въздействието на тези две числа. Чудесно би било, ако отрано си изработите т.нар. нетипично поведение, защото сте се досетили, че необичайната енергийна протекция отписва детето ви от всякакви познати възпитателни схеми. Радвайте се на надареното си дете – сложно заради разностранните си интереси и стряскащо ви с изработените си правила, но не се поддавайте на мрачните констатации: “Хем е необикновено развито, хем толкова незряло”, защото то веднага ще долови колебанията ви. Спечелете сърцето му!

ИМЕНА: Ако сборът от

гласни и съгласни в трите имена

е равен на 18, кръстете го

Симеон, София, Стефан, Слава

19 май

“Ще повярвате ли, че от нежното ви бебе ще израсне удивително талантлив човек (ще блести с изключителните си словесни умения, с парещото си перо като писател, с изумителния си стил като художник или скулптор, с изпреварващите си открития като учен, математик или архитект), който ще има смесени чувства към общественото признание. Просто ще знае кой е и какво може.” Смутихте ли се от категоричния тон на числата, енергийни вдъхновители на чаровното ви чудо? По-добре бързо осмислете посланията им и психически бъдете готови за срещата си с особеното си създание. Ученолюбиво, самокритично, крайно срамежливо и някак самотно (трудно ще намира приятели сред връстниците си), детето ще ви боготвори, ако сред вас се чувства свободно и равно на вас и по отговорности, и по награди. Примерът ви на одухотворени хора, разговорите, съобразяването с мнението му, самокритичността ви (особена роля ще изиграят извиненията ви, когато сгрешите) и над всичко възторжените ви коментари за постиженията му ще изваят високите му естетически, морални и духовни критерии. В битката с ранимото его на младия човек ще победи градивното ви приятелство.

ИМЕНА: Тихомир,

Тамара, Траян, Теодора, Тончо,

Теменужка, Трайчо, Татяна

20 май

“Споходи ли ви радостта днес, ще имате щастието да възпитавате най-кроткото, грижовното и обичното дете. Нежно, артистично и очарователно, то ще бъде малкият помощник на мама за подредбата на дома, а с тихите си занимания (рисуване, моделиране или бродиране) ще предизвиква възторга ви. Обърнете внимание на вроденото естетическо чувство на любимеца си (момче или момиче), на жаждата за спокойствие и на пиетета му към красивата форма, както и на излъчването му, наситено с приветливост, изящество и чар. Ще нараните тази фина душа, ако сте прекалено строги или настоявате да бъде победител във всичко на всяка цена.” Така са видели вашата роля и бъдещата реализация на даровитото ви чудо числата. Не ви ли се струва, че те всъщност предизвикват интелигентността ви, за да опазите и развиете различното си дете, като му помогнете да изгради доброто си самочувствие и моралните си критерии. Благоприятната домашна среда, разбирателството и близостта помежду ви ще оформят характера и на блестящия творец, и на бъдещия изящен дипломат, посланик на хармонията и укротител на враждебността. Помогнете му да се пребори със страховете, песимизма и предпазливостта си. Важно е!

ИМЕНА: Боян, Бистра,

Богомил, Божана, Богдан,

Божидара, Благой, Биляна

МАРИЯ КОВАЧЕВА - МАРЧЕЛА

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ