Напишете дума/думи за търсене

Чудото на Наоми: Бебе се ражда 15 седмици по-рано, оцелява въпреки шанса под 1%

Снимки: liveactionnews.org/Фейсбук

Бебето Наоми Джой се ражда на 1 юни 2015 година в Невада - в 25-ата гестационна седмица от бременността, или 15 седмици преди определения термин.

Лекарите твърдят, че няма да оцелее - шансовете са под 1%, разказва liveactionnews.org. При появата си на бял свят момиченцето тежи едва 364 грама, очичките му все още са затворени. Събирало се е в една човешка длан.

Когато майката на Наоми - Ангела, била в 25-а гестационна седмица, при преглед с ултразвук специалистите установили, че бебето е твърде малко и не получава достатъчно храна през плацента. Нямало почти никакъв шанс да се роди живо.

Родителите решили да потърсят второ мнение в Калифорния, където специалисти потвърдили диагнозата и ги посъветвали да абортират плода. Майката и бащата отказали - вярвали, че дъщеря им ще си отиде, когато тя реши, че е дошъл нейният час. Само седмица след това Ангела била приета в болница, като се наложило цезарово сечение по спешност.

Лекарите не очаквали бебето да оцелее, но направили опит да го спасят. Наоми претърпяла две операции, като приемала лекарства, имала хронично заболяване на белите дробове.

"Когато я държах за първи път, беше толкова страшно, беше изключително малка", споделя майката на момичето.

Лекарите казали, че дори да оцелее, Наоми ще има сериозни усложнения и може да остане сляпа.

Момиченцето обаче доказало, че лекарските прогнози са грешни. След близо пет месеца - през ноември, Наоми е направила огромен напредък - включително дишане без вентилатор и наддава на тегло. Родителите й я наричат ??чудо.  Претърпяла е операция за поставяне на тръба за хранене.

През ноември напуска и Неонатологично интензивно отделение и се прибира у дома със семейството си.

Днес е здрава, пораснала и усмихваща се.  Родителите й публикуват снимки в страницата й във фейсбук, които показват бързото и подобрение и носят надежда, че чудеса съществуват.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ