Напишете дума/думи за търсене

Защо сексът става по-добър с годините

СНИМКА: Pixabay

Трима американски експерти по психология и психиатрия обясниха причините, поради които сексът с годините става по-хубав, пише "Дейли Мейл".

Прието е, че с възрастта сексуалната активност и функционалност намалява, но тримата учени разкриват в ново изследване точно обратното. Когато по-възрастните правят по-рядко секс, те се съсредоточават върху качеството.

С времето всеки от нас се усъвършенства в ежедневните си дейности чрез безбройните им повторения. Така и в случая със секса е възможна същата зависимост.

Въпреки наложената идея за доминацията на секса в младите връзки, не трябва да отхвърляме възможността за такава и при по възрастни двойки. Те също продължават да практикуват и да се наслаждават на сексуални изживявания, макар и по-рядко.

По-голямата част от хората над 60 години споделят, че продължават да правят секс поне по 2 - 3 пъти в месеца. Те твърдят, че това продължава да бъде важна част от техния живот.

За набавянето на данните, психолозите изследват 6000 души на възраст между 20 и 93 години, в продължение на 18 години. Така става ясно, че възрастните поставят акцент върху мислите и усилията, които влагат в половия акт, а не честотата му.

Благодарение на по-продължителния им сексуален контакт, те са по-наясно със своите предпочитания.

По-доброто самоопознаване позволява партньорите да се фокусират по-лесно върху удоволствието и на другия. В крайна сметка опитът се оказва по-важен от бройката.

Ясно е, че сексът подобрява нашето здравословно състояние, а по-дългата му продължителност предполага и по-дълъг живот.

Превод и редакция: Зорница Йосифова

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ