Напишете дума/думи за търсене

Тайните на контурирането. Гримирайте се професионално в няколко стъпки

Гримът може да направи чудеса от всяко лице. Хит от около две години са оконтуряването на лицето и стробингът - техники за нанасяне на грим, при които подчертаваш и изменяш чертите си чрез светлосенки.

Сега обаче ще си говорим за първата от тях, която произлиза от сценичното преобразяване и е специалитет номер 1 на топгримьорите. Един от първите, които го представя, е Марио Дедиванович – гримьорът на Ким Кардашиян. Препоръчително е оконтуряването да се прави единствено при нощни излизания, защото стои тежко и неестествено на дневна светлина. Всички останали интерпретации и експерименти биха завършили комично. Изпълнението е трудно и ако не притежавате нужните умения и опит, рискувате да си "изкривите" носа или дори цялото лице.

Нужни са ви две четки - една по-голяма за широките зони на лицето и една по-малка за носа и веждите. Приличат на тези за пудра, само че косъмът е по-къс и твърд. Нужна ви е и палитра с коректори. По консистенция са като гъст, кремообразен фон дьо тен. Най-светлият цвят трябва да е около два тона по-бял от лицето ви. Най-тъмният - два тона по-наситен. Не се плашете, ако вторият ви се стори прекалено кафяв и шоколадов. Именно това е целта. На първо време два цвята и две четки са достатъчни за постигане на задоволителен ефект. Ето и някои съвети и стъпки, които биха ви били от помощ при тази техника.

Преценете добре формата на лицето си.

Тази техника за грим се оповава основно на формата на лицето. Слага се повече бял коректор там, където искате да уголемите, а повече кафяв на местата, където трябва да се изтъни. Ако имате топчесто и кръгло лице, вашата основна идея е да си изваете скули. За целта нанасяте кафеви линии по продължението на скулата, както е показано на снимките. За да не сгрешите точното място, просто напипайте с ръка къде се намира кокалът над горната ви челюст. Това е ориентирът, по който трябва да се движи всяка жена, когато слага тъмен контур или дори когато фиксира с руж. Ако лицето е прекалено пухкаво, може да изтеглите линията от ухото до крайчето на устните. Важно е много бързо след това да преминете към преливане с голямата четка. С потупване и бързи движения слейте с белия коректор, който се поставя под окото. Очертавайки линията на косата, имате по-изпито изражение. При контура е важно да очертавате линията на косата си. Това се прави с кафявия контур, който се нанася на лентички над и около челото. Когато го сложите, трябва да е като рамка. След това се прелива по същия начин. Трябва цветът да отива към косата. Внимавайте да не оставите бяла линия между прическата си и макиажа. Това е често срещана грешка. За същото следете и при врата и лицето. Не трябва да има разминаване при тоновете. Всичко трябва да прелива естествено и плавно без груби и резки цветови контрасти.

Белият коректор в Т-зоната определя големината на челото ви.

Т-зоната обхваща челото и участъка до върха на носа. Нарича се така, защото образува буквата Т. Ще се убедите в това, когато на това място нанесете бял коректор. Задължително правило е на носа да се слага бял контур само по средата с много тънка линия, както е показано на картинките. Ако го разлеете настрани, ще постигнете ефект на голям и широк нос. Ако челото ви е голямо и искате да го смалите, намалете Т-зоната, като сложите по-малко бял коректор и увеличите кафявия цвят около линията на косата. Така светлината пада само върху светлото и оптически челото е по-малко. Ако пък по природа то е тясно и искате да го уголемите, може да се получи с няколко лесни стъпки. Когато очертавате тъмните линии над него, ги сложете само от двете му страни. Нанесете бяло по цялото чело в средата. Прелейте и сами ще видите как то вече е много по-обемно.

Гримирайте първо очите.

При подобен тежък грим се рисуват първо очите. Тази тенденция идва под влиянието на руската школа. Идеята е да не се ронят тъмни сенки над вече перфектно нанесената основа и фон дьо тен. Все пак има начин, по който да не се изцапате, ако решите да ги изрисувате накрая. За целта се предлага бяла пудра. Тя се нанася обилно с голяма четка във В-зоната - мястото от под очите до над скулата. (За да добиете по-ясна представа вижте мястото, на което е разположен белият коректор под очите на всяка една от картинките - бел. авт.) Бялата пудра служи като предпазител. Върху нея падат всичко остатъци от сенките. След като приключите с нанасянето им, отстранете всичко отдолу с четка тип ветрило.

За изписани вежди сложете светъл контур около тях.

Казват, че веждите са рамката на лицето. И това не е лъжа. Изключително важно е как ще се справите с тях. При подобен тип грим на първо място трябва да сте сигурни, че те са идеално почистени. С тънка четчица вземете много светъл коректор и нанесете линии около цялата им форма. С леки потупвания с пръст разнесете, така че да няма резки линии и разлики в цвета. Нанесете молив в цвят, близък до вашия. Тези за вежди по принцип се предлагат в три тона - светъл, среден и тъмен. Ако сте брюнетка с матова или бяла кожа, за вас е подходящ средният нюанс. Едва когато направите това, преминете към очертаването на носа. От двата му края пуснете тъмни линии, чийто край да достига върха му. Горната им част трябва да минават по веждите, както е показано на картинките. Това е така, за да се постигне ефект на по-естествено сливащ се с лицето нос. На върха му прокарайте малка линия, за да се образува квадратче в края. Прави се, за да изглежда чип. Прелейте цветовете по носа с малката четка. Грешка е там да ползвате голямата, защото няма да имате видимост и контрол над това, което правите. По този начин е почти сигурно, че ще го изкривите.

С два цвята се постигат слаби рамене и шия, както и голям бюст.

Kато символ за женския сексапил винаги са се смятали слабата шия, пищните гърди и красивите и слаби рамене. Поставяйки между гърдите тъмен контур под формата на буквата Ж, вие създавате ефект на голям бюст. На ключицата над гръдния кош се слага бяло, а около нея отново тъмен цвят. Така изглеждате слаба и в същото време с хубави гърди. На шията се слагат две тъмни линии от двата края, за да се създаде илюзия за дължина. Прави се на същия принцип както при носа. Хитринката е подходяща, ако ще носите вечерна рокля с дълбоко деколте.

С бял молив над горната устна постигате обем.

Устни почти като на Анджелина Джоли може да имате и без инжекции. Върху сърцевидната част над горната се поставя бял молив. Той привлича погледа и светлината и създава впечатление за обем.

За да намалите продълговатото лице, потъмнете зоната в долната част.

Най-трудната за структуриране форма е продълговатата. При нея основната цел е да се намали площта на лицето. Получава се, когато сложите тъмен цвят от възглавничката на ухото по цялото продължение на долната челюст, през брадичката, докато стигнете до възглавничката на другото ухо. Преливате и визуално лицето става по-късо, защото сте издърпали чрез илюзорно крайната му долна точка.

Няколко контурни линии правят малка двойна брадичка.

Колкото и да не ви се вярва, със светлосенките бихте могли да премахнете дори двойната брадичка или пък да се сдобиете с такава. Сложете малка тъмна линийка на мястото, където искате да е разположена трапчинката. Отстрани поставете бяло и ги слейте. За по-нежен вид нанесете фон дьо тена над контурите. Ако се притеснявате от резките линии и оттенъци, които ще се получат, нанесете фон дьо тена си над всичко изрисувано. Така ще омекотите чертите, а ефектът ще бъде по-деликатен. По-напредналите се гримират единствено с контури, без да използват фон дьо тен.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ