Напишете дума/думи за търсене

Жена роди вкъщи, фелдшерка гази преспите да стигне до болна в Полски Тръмбеш

СНИМКА: Pixabay

Млада жена роди вкъщи в Горнооряховското село Върбица през уикенда.  Въпреки снега и студа, бременната отишла на гости при приятели и докато се върне обратно, раждането започнало. Докато екип на Спешна помощ Горна Оряховица пристигне в селото през снежната блокада, бебето почти било излязло и нямало време да се кара в болница. Помощ на 18-годишната родилка в домашни условия оказали д-р Миглена Миланова и медицински фелдшер Рачева. Раждането завършило успешно и майката и бебето били транспортирани до горнооряховската болница. 

"Младата родилка и момиченцето й се чувстват добре, въпреки раждането в домашни условия. Докараха ни ги през нощта в събота, направили сме всичко необходимо.  Бебето е с доста ниско тегло - 2400 грама и се налага да останат при нас, докато то наддаде, но се храни добре и всичко е нормално", каза пред "24 часа" шефът на АГО д-р Михаил Милатович.  Парадоксът е, че таткото на бебето е едва 15-годишен.

Фелдшерка от спешна помощ Полски Тръмбеш пък се наложило да гази през преспите, за да стигне до болна жена в село Страхилово. Пътищата в селото не били разринати и линейката закъсала. Затова фелдшерката преминала над 300 метра пеша в дълбокия сняг и оказала спешна помощ. По-късно обаче жената починала поради тежките заболявания, от които страдала от години. 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ