Напишете дума/думи за търсене

Когато се запиташ дали си добра майка, прочети тези редове

Чудиш се дали си добра майка? Дали правиш всичко необходимо за своето дете? Е, трябва да знаеш, че заслужаваш наистина висока оценка за всичко, което си. Дори и понякога да омаловажаваш усилията и безсънните си нощи.

Дали си добра майка? Не забравяй, че носи в себе си девет месеца живот и се отказа от толкова много неща, за да бъдеш здрава и в безопасност през цялото това време. За да дадеш най-доброто на своето бебе. Тогава ти се научи да обичаш повече от себе си едно мъничко човече. Може би трябва да продължим с момента на раждането. Най-накрая! Искаше го толкова много и вече е в обятията ти. Забрави твърде бързо болката от появата му на бял свят, защото нека бъдем честни – как можеше да устоиш на това мъничко личице пред себе си? Не трябва да забравяш усилията, които положи, за да чуеш думичката „мамо“. Нито неразположенията, които имаше след това. Помниш ли болките, които имаше по време на възстановяването си? Беше ти трудно да вземеш дори бебето си в ръце.

Заслужаваш висока оценка за това, че учеше всеки ден по нещо ново с бебето у дома. Понякога това се случваше след екстремни ситуации – но нека си признаем, ти измина наистина дълъг път, за да станеш уверената майка, която си. И трябва да си горда с това. Бъди горда с безсънните си нощи и разранените гърди. А също и с това, че нямаше нищо напротив да гледаш бебешка телевизия, просто когато искаше да си пуснеш последния епизод на „Сексът и градът“. А помниш ли, когато приятелките ти излизаха на своите женски вечери. Но ти не можеше да ги придружиш, макар и да ти се искаше замалко да избягаш от монотонното всекидневие. Искаше ти се, но не го направи, защото си достатъчно отговорна да знаеш кои са приоритетите ти. И добри по-добра майка, отколкото си мислиш.

Спомни си всичко това, когато се запиташ „Добра майка ли съм?“ и помисли, че днес направи всичко, за да бъде детето ти нахранено и здраво.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ