Напишете дума/думи за търсене

Какво се случва в душата на бременна жена след преживян аборт

Емоционалното изказване на една майка във фейсбук показа какви чувства може да предизвика една брменност след преживян аборт. Али Бос публикува снимка на себе си и своето 2-годишно момиченце, а отдолу пише:

„Бременността след аборт е наистина тежко преживяване. Заедно с нея идват толкова много емоции, които наистина не очакваш. След като изгубих първото си дете, започнах да си задавам въпроси за всичко. Протича ли бременността ми по план, защо не ми е лошо, бебето в корема ми добре ли е? Тежко е да бъдеш бременна след преживяна загуба. Тежко е да имаш нормална бременност. И не защото имаш физически проблем, а защото сама създаваш проблеми в главата си. Но това е нещо, което не можеш да контролираш. Нормално е да си задаваш въпроси за различните симтоми, но след загуба е 100 пъти по-лошо. Съмняваш се за всичко.

Постоянно е питах дали бебето ми ще се развие нормално, дали ще успея да изкарам цялата бременност. Но в тези моменти намирах успокоение във вярата си в бог. Бременността след загуба е плашеща. Страх те е дори да споделиш, че си в очакване на най-голямото щастие. Просто защото се плашиш нещо да не се „обърка отново“. И затова постоянно се питаш „Не е ли прекалено рано да кажа?“.

Но тогава един ден просто реших, че ще го направя. Ще празнувам всеки един ден, в който нося това бебе. Защото то го заслужава. Защото аз го заслужавам. Защото се молих толкова дълго за него. И ето ни днес – вече сме заедно. Повече от две години след най-плашещия период в живота ми. Съветът ми към всички майки, минали през това, е да не се страхуват. Наслаждавайте се на всеки момент, прекаран с бебето в корема си и имайте вяра в бог и в мечтата си.“

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ