Напишете дума/думи за търсене

Най-големите грешки, които допускаме при избора на име за бебето

Вашето бебе скоро ще се появи на бял свят и пред вас стои отговорната задача да му изберете име, което ще носи до живот. През главата ви са минали не един и два варианта, но може би все още се колебаете. Някои се спират на име, които носи близък роднина, други се осланят единствено на модните тенденции, трети са традиционалисти, а четвърти влагат символика, произлизаща от отношенията с партньора. При този избор със сигурност няма правилно и грешно, защото всичко зависи изцяло и единствено от вашето усещане. Има обаче някои неща, от които е хубаво да се „предпазим“, докато обмисляме как да кръстим своето малко съкровище.

Пропускате имената, които са прекалено популярни.

Със сигурност за никого не е приятно да носи име, което е често срещано, но това не е причина минете в другата крайност. Така рискувате да е нещо странно, което повечето хора един вид да гледат с недоумение.

Хубаво е да се съобразите и с географските ширини, на които живеем, за да се чувства един ден детето ви комфортно, когато му зададат въпроса „Как се казваш?“.

Избирате име, което да звучи добре само за бебе.

Не трябва да забравяте, че вашето дете няма да бъде вечно бебе. Към момента е страхотно и наистина сладко да има име, което звучи умалително, но какво се случва, когато стане голям човек? Особено мъж.

Изберете такова име, което да има възможност за умалителна форма, но да звучи сериозно за вбъдеще.

Пренебрегвате напълно традициите и избирате нещо прекалено модерно.

Дори да сте почитател на модерните имена и да не почитате особено традициите, не ги изключвайте напълно. Това не значи да се спрете на такова, което е прекалено консервативно, а просто да включите елемент или символика на своята националност.

Разбира се, изборът при всеки родител е строго индивидуален, но така ще ограничите до минимум риска името да звучи толкова модерно, че чак да буди недоумение в околните.

Не съобразявате името с презимето и фамилията.

Когато избираме име за детето си, е добре да го съгласуваме и с останалите две. Дори не толкова с презимето, колкото с фамилията. Така ще пропуснем момента, в който се случва комбинацията Джейсън Николов.

Не избирате име според собственото си желание.

Не са малко родителите, които избират за детето си име под натиска на своите близки. Правят го, за да не обидят някого и дори насила кръщават бебето си с име, което не желаят само, за да има мир и спокойствие в семейството.

Запомнете, че никой освен вас и вашата половинка няма право да се меси в този избор. Нито да се сърди заради него. Изберете това име, което ще ви кара да изпитвате вътрешен комфорт, щастие и любов, защото ще предадете същата енергия и на своето бебе всеки път, когато се обръщате към него.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ