Напишете дума/думи за търсене

Нещата, които никой не ви казва за това какво е да си родител на момиченце

Родител сте на малко момиченце? Ето с какво ще ви изуми вашата малка принцеса.

Бебетата момиченца забелязват всичко. Наистина всичко!

Още преди да може да говори перфектно, вашето момиченце ще наблюдава всичко, което правите. Ето защо веднага ще напипа новите ви обувки и ще се пробва да ходи с тях.

Момичетата проговарят по-бързо.

Центърът в мозъка, който отговаря за говора, се развива по-бързо при момичетата, отколкото при момчетата. Това означава, че вашата принцеса ще каже първата си думичка по-рано от очакваното.

Тя ще има предпочитания за облеклото си. Много предпочитания! И то по-рано, отколкото очаквате.

От момента, в който се научи да се облича сама, вашата дъщеричка ще започне да проявява претенции относно своя външен вид. Истината е, че момиченцата, които не роптаят срещу избора за стайлинг на мама, са наистина малко. И макар сега да очаквате да обличате своята принцеса в роклички и да й поставяте панделки, ще се наложи да ви разочароваме. Подгответе се за немалко капризи и сълзи.

Обличането на вашето момиченце може да бъде работа на пълен работен ден.

Във връзка с предната точка е напълно очаквано да прекарвате много време в обличане и събличане. Но не само, защото дъщеря ви ще проявява капризи, а и защото самата вие ще искате да я виждате във всички възможни роклички, а след това да я снимате с тях. Разбира се! Не е ли прекрасна с тази балетна пачка?

Ще започне да мисли, че е принцеса по-рано, отколкото очаквате.

Докато се усетите, вашето момиченце вече ще знае имената на всички Дисни принцеси. И не само! Тя ще бъде дълбоко убедена, че е принцеса. Точно затова ще обикаля навсякъде със своята малка корона - независимо вкъщи или на улицата. Тиарата ще я кара да вярва още по-силно, че е приказен герой. Показвайте й, че и вие вярвате в това.

Не всички момиченца обичат розово.

На всеки няколко момиченца с костюм на принцеса има едно, което се чувства наистина добре в своя нинджа екип. Така че, какво значение има вашето виждане? Не прибързвайте да купувате розови вещи за няколко години напред. Някои момиченца твърдят, че розовото е възможно най-лошият цвят.

Избирането на име за момиченце е по-трудно, отколкото предполагате.

Почти всеки смята, че най-трудно е да избереш име за момченце, защото има доста по-малко варианти. Но какво лесно намирате в това да се лутате из хиляди варианти?

 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ