Напишете дума/думи за търсене

Шведски град предлага на работниците си платен час на седмица за секс

Снимка : Pixabay

Градската управа на град Йоверторнео, североизточна Швеция, е открила иновативен начин да подобри работата на жителите и да увеличи раждаемостта в града - едночасова платена почивка, веднъж в седмицата, по време на която работещите граждани да се приберат вкъщи и да правят секс, съобщи New York Times.

Пер-Ерик Мускос, 42-годишен съветник в общината, предложил тази "облага" на съвещание на общинския съвет. Според него това ще увеличи популацията на града, ще възвърне страстта в остаряващите бракове и ще подобри морала на служителите.

Предложението му се приело по различни начини. Някои го похвалили, други се отнесли критично. Но идеята бързо се разпространила из цяла Швеция.

Предложението, което се очаква да бъде гласувано през пролетта, се нуждае от мнозинство, за да бъде прието от 31-членния Съвет. Към настоящия момент членовете нямат единно мнение.

"Трябва да насърчаваме създаването на потомство. Това е една добра възможност за двойките да имат време само за себе си",казва съветника Мускос. 

Превод и редакция : Симона Бузова

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ