Напишете дума/думи за търсене

Oбзавеждане на бебешка стая за момче с малък бюджет

Звездната стена е подходяща за малки помещения, защото тъмната стена - на фона на 3 бели, ще уголеми пространството оптически

Да създадеш хубава стая за бебето с минимални средства звучи по-скоро като мечта. Перфектното обзавеждане невинаги е свързано с големи финанси, колкото и да не ви се вярва. Ето списък с хитри и достъпни идеи за обзавеждане за момченце.

Морско дъно

Морската тематика е особено актуална при обзавеждането на стая за вашето момченце. Рибките, водораслите и вълните ще привличат като магнит погледа на детето и ще развиват зрението и въображението му.

Нужни са ви боички или стикери. С шаблони за рисуване ще очертаете и сами фигурите, а след това ще им придадете и цвят. Добра идея е да налепите и истински мидички, за да е още по-оригинално.

Джунгла

Богатството от цветове превръща тази декораторска идея в мечта за почти всяка мама.

Изобилието от зелено

е много добра идея,

защото доказано този цвят

развива мозъка на детето

Жълтото пък внася светлина и топлина в помещението.

Лъв, маймунки, тигър, жираф – детето ще ги изследва с внимание и интерес. Нарисувани по хубав начин, те никога няма да изглеждат „детски” или стената да наложи пребоядисване.

С повече умения и време ще успеете да ги нарисувате и сами. Трябва да очертаете стената с молив и да съобразите добре разстоянията между животните. Едва след като сте скицирали, ще преминете към запълването с цвят. Има и готови стикери на същата тематика, но те не изглеждат толкова живо и не създават същата атмосфера като рисуваната джунгла.

Звездна стена

Звездната стена е сред най-евтините и същевременно ефектни интериорни идеи. Може да се постигне и с тапет, като целта е акцентът да е изместен само в една определена точка на стаята. Подходяща е за малки помещения, защото тъмната стена - на фона на 3 бели, ще уголеми пространството оптически.

Космос

В близка тематика е космическият интериор, който би бил интересен за всяко едно момченце. Освен много цветни и увлекателни, изображенията на планетите ще помогнат за общата култура и любознателност на малчугана на един по-късен етап.

Хубаво е в интериора

на стаята да има елементи,

от които то да научава

по нещо ново, докато расте

Тази идея е по-трудна за осъществяване, защото най-вероятно ще ви е нужен художник, който да успее да изобрази достатъчно реално картинките.

Импровизирани шкафчета

За да направите хубав шкаф за новороденото, всъщност ви трябват няколко неща. Обикновен рафт на няколко етажа, няколко ратанови или платнени кошнички за съхранение и организиране на вещи и панделки.

Декорирайте ръчно и наредете кошничките на рафтовете, за да имат вид на чекмеджета. В тях можете да съхранявате всичко нужно за повиване на бебето, а върху новата мебел да поставите и самата подложка за повиване.

Стена от снимки

Лесно ще освежите стаята за бебето, като създадете стена от снимки. Вземете разнообразни рамки, форми и цветове. В тях сложете важни за семейството ви моменти като кадри от изписването и самостоятелни снимки на вас и таткото. Няма по-голям уют от този, който се създава от семейната любов. А така бебето ще расте виждайки с колко много любов е желано и чакано от мама и татко.

Тапети, вместо боя

В днешни дни на пазара се предлага такова голямо разнообразие от тапети, че няма да е никак трудно да изберете достатъчно атрактивна визия за стаята. Цените са достъпни и излизат много по-евтини от боядисването.

Лепят се лесно,

а ако случайно

решите да ги махнете,

няма да имате затруднения

Лепилата и техниките за поставянето им вече са толкова опростени, че ще се справите със слагането им и напълно сама.

Мекият килим създава уют

Пухкавият килим е задължително условие за уютната бебешка стая. В мебелите магазини ще откриете голямо разнообразие от цветове и материи на много достъпни цени

Заложете на готови пердета

Благодарение на голямото разнообразие в пазарното предлагане, вече не е нужно да си купувате плат, да измервате дължина с ролетка, а след това да търсите и шивачка, която да ви изобрети така мечтаните пердета.

В повечето големи вериги ще откриете готови завеси със стандартен размер и разнообразен дизайн. С малко усилия ще придадете на стаята изцяло нов облик и ще я освежите.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ