Напишете дума/думи за търсене

6 лъжи за майчинството, които известните казват

"Свалих килограмите веднага след раждането. Не съм спазвала никакви диети. Не знам как се случи" е само един от най-често срещаните отговори.

Колко пъти сте попадали на интервю на популярна личност, която разказва за раждането и майчинството? Било то холивудска или на такава в България. Отговорите на наякои от най-честите въпроси са в повечето случаи еднакви. Всичко изглежда посипано сякаш с приказен прах. Фигурата е перфектна седмица след изписването от болницата, косата е стилизирана, а ноктите са с маникюр. Детето пък е спокойно и не плаче изобщо. Килограмите се топят някак от само себе си, без излишно натоварване и диети. У дома има 2 кучета и 1 котка, но всички живеят в хармония и дори са се сприятелили с бебето. То пък от своя страна им се радва много и междувременно спи от 10 вечерта до 8 сутринта, без да се събуди.  

Съвсем очаквано всяко интервю на такава тематика предизвиква вълна от коментари - най-вече на майки, които не са популярни и определят казаното като излишна превзетост. Разбира се, не се наемаме да поставяме всички популярни родители под общ знаменател. Нека обаче видим кои са най-заучените фрази, които използват звездите в своите интервюта.

1. Ядях предимно плодове, докато бях бременна. Не съм вкусвала сладко и тесто.

Чували ли сте някога популярна личност да каже, че е хапвала сладолед и чипс през бременността. Или пък пържени картофи? Менюто им почти винаги включва само здравословни храни и плодове. Те спортуват редовно през бременността и не си позволяват никакви лакомства. Дали е съвсем така?

2. Чувствах се много добре след раждането. Възстанових се веднага.

В интервютата раждането е един сбъднат сън. Обикновено звездните майки казват, че са се възстановили за няма и две седмици и имат чувството, че изобщо не са минали през това. Те нямат болки, нито пък стрии или други белези от случилото се.

3. Свалих килограмите без никакви диети.

Едва ли има въпрос, на който да има повече еднакви отговори. Звездните майки винаги свалят килограмите безпроблемно. 10-12 - това не е никаква пречка за тях. Почти винаги не знаят как се е случило. Твърдят, че не са спазвали никакви диети и дори си хапват всичко. "За щастие върнах килограмите си много бързо без никакви диети. "Досега съм свалила 10" или пък "Качих само 8 килограма и си хапвах всичко" и всички производни са най-често даваните отговори.

4. Детето е много спокойно. Не му се чува гласът. За щастие успявам да спя по цяла нощ.

"Извадихме голям късмет. Той/тя е толкова спокойно бебе. Не ми създава никакви грижи" - познато ли ви е? Когато четете това, сигурно се питате: "О, господи! Само моето дете ли плаче и не ме оставя да спя? Само аз ли имам тъмни кръгове под очите от умора?"

5. Съчетавам много добре майчинството с кариерата.

В звездните интервюта майчинството винаги се стикова идеално с кариерата. Образът, за който четете, е на супер майка. Тя може всичко. Храни детето, докато е на фотосесия или пък сменя пелени, докато е на важна бизнес среща. Бебето не е никаква пречка за професионалното развитие. Дори напротив.

Разбира се, не липсват и такива жени, които открито заявяват, че кариерата е на преден план. За пример - известна дама съвсем скоро каза в свое интервю, че не кърми детето си, защото е имала планувани фотосесии след раждането. Съвсем очаквано откровението бе залято от множество гневни коментари в социалните мрежи.

6. Искам да имам още няколко деца.

Популярната майка иска поне още няколко деца след първото. Тя е толкова вдъхновена от положителната промяна в живота си, че иска второ бебе възможно най-бързо. Тя няма търпение да минат две години, за да забременее отново.

Разбира се, и през втората бременност ще разказва, че няма да снима бебето за нито едно издание и няма да го показва, защото иска да го предпази от интереса. Съвсем скоро обаче това може и да се промени и да изгрее отново на корицата на списание в семейна фотосесия.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ