Напишете дума/думи за търсене

Baby Moon. Що е то?

СНИМКА: Getty Images

Лудостта по предродилното пътешествие поставя началото си от Марая Кери и Кейт Хъдсън, като така се превръща в една от най-горещите тенденции в последната година.

Навярно повечето от вас знаят какво е "Honeymoon"(в превод от англ. медец месец - бел. ред.). А запознати ли сте какво е "Babymoon"? Така се нарича специално планувано пътуване преди раждането с цел релакс. Със сигурност в момента си мислите "Но как така? Абсолютно противопоказно е да се пътува в напреднала бременност." И напълно вярно. Но това не пречи на стотици хора по цял свят, а и известни личности, да са напълно полудели по хитовата тенденция. В интернет има десетки препоръки и идеи как да организирате пътуването си. В тях се крие и разковничето на въпроса как да имам своя "Babymoon", след като това е против всякакви показатели.

Лудостта по предродилното пътешествие поставя началото си от Марая Кери и Кейт Хъдсън, като така се превръща в една от най-горещите тенденции в последната година.

Вие вече отброявате седмиците преди голямото събитие и двамата с половинката ви сте нервни. Животът ви ще се промени завинаги. Сигурно се чудите дали след появата на бебчето връзката ви ще е същата или вие ще сте в състояние да се справите с всички отговорности. Да заминат на подобно пътешествие избират и много бъдещи мами, които страдат от предродилна депресия.

"Babymoon" е наскоро измислен термин

за определен период от време, в който

и двамата родители заминават на почивка, за да се отпуснат и да прекарват време заедно, преди да се се роди бебето. Това е една от най-големите тенденции за пътуване в класациите на туристическите агенции в момента. Целта е да се осигури солидна основа за промените, които предстоят да се случат. На почивката бъдещите родители възобновяват романтиката помежду си, глезят се със спа процедури и общо взето се отдават на всичко онова, за което няма да им остава време след появата на новороденото.

Какво да имате предвид?

1. Преди да резервирате "Babymoon" пътуване, се консултирайте с вашия лекар. След това с предпочитана от вас авиокомпания, за да разберете каква е политиката им за пътуване на бъдещи майки. Някои от тях не качват на борда си бременни, които са навлезли в третия триместър. Трябва да съобразите така датите на пътуването, че връщането ви да не съвпадне с време, в което вече нямате право да летите.

2. Изберете място, което се намира в непосредствена близост до болница. Също така то трябва да не налага изкачване на стълби и дълги преходи. За тази цел в интернет има класация за най-добрите "Babymoon" дестинации. Те са съобразени по всеки един показател. В това число влиза дори ресторантът за хранене да е съвсем наблизо.

3. Най-удачно е да изберете пътуване през втория триместър, защото все още ще имате енергия.

4. Придържайте се към дестинация, която да е доста близо до дома ви. Бахамите са прекрасно място, но ще трябва да останат за друг път. Да бъдете в самолет повече от 2-3 часа в това състояние не е препоръчително.

5. Избягвайте всичко твърде екзотично - и като места, и като храна. Съобразете със състоянието си каква кухня се предлага там, където отивате.

6. Изберете дестинация, която да е с климат, близък до този, на който сте свикнали. Резките температурни промени не са препоръчителни.

7. Информирайте администрацията на хотела, че сте бременна, за да съобразят стаята ви с това. Няма да ви е приятно, ако тя се намира над шумна улица, нали?

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ