Напишете дума/думи за търсене

Бижута от кърма станаха най-после хит и сред българските майки

Сърчицата на тази висулка са запълнени със смес от кърма и смола. СНИМКА: metro.co.uk

3 години след манията по колието, изработено от смола и кърма в САЩ, то стана тема на обсъждане и от родителите в България. 

Преди точно 3 години абсолютен хит сред майките в САЩ бе първото по рода си колие, създадено от кърмата им. Идеята бе на бижутерска къща, специализирана към детските украшения със сантиментална стойност. Новината бързо достигна и до България, където бе отразена от не един и два новинарски сайтове. Всичко обаче приключи с това и тенденцията сякаш някак се забрави.

Затишието бе до тази година, когато темата е актуална в почти всяка група за майчинство, откакто тайната за направата на бижуто стигна и до България. Какво се крие обаче зад сантименталното колие от кърма? Накитът се изработва от 2 супени лъжици мляко от майката, което се вплита в смола. Кърмата се третира по специален начин, за да се втвърди, след което се вгражда в пъстроцветната смола, моделира се и така може да се използва за вграждане в най-различни бижута - огърлици, пръстени, обеци и гривни. Някои родители дори избират да гравират бижуто с послание към бебето, за да бъде то още по-сантиментално. Какво мислите за идеята?

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ