Напишете дума/думи за търсене

5 факта за вашето бебе, които ще ви изненадат

Бебетата са колкото малки, толкова и интересни същества. Може да се окаже, че не знаете за тях повече неща, отколкото изобщо предполагате. Ето 5 умопомрачителни факти, които се обзалагаме, че не сте знаели досега.

Колко мозъчни клетки има едно новородено бебе?

Новородените имат около 100 милиарда мозъчни клетки, които подпомагат тяхната невероятна способност за обработка на информацията. Тези клетки ще го подхранват през целия му живот - за обучение, създаване на нещо, откриване, проучване и всичко останало, което детето ще избере да прави.

Колко кости имат бебетата?

Невероятно е, но е факт, че те се раждат с 94 кости по-малко от вашите. Те са също така по-меки. Представляват гъвкави хрущяли, за да може новороденото да излезе по-лесно през родовия канал. Когато бебето ви расте и се развива, някои от тези парчета хрущял ще се слеят и бавно ще се заменят от по-твърди кости.

Колко високо ще бъде детето ви на 10-годишна възраст, ако расте със скоростта, с която го е правило през първата годинка?

Отговорът е 28 метра. Децата забавят растежа си с навършването на 2 години.

На каква възраст бебето може да разпознае откъде идва даден звук?

Ушите на вашето новородено са толкова уникално създадени, че могат да разпознаят откъде идва един шум веднага след раждането. Разбира се, бебето ви няма да се обърне и да посочи с пръст кой точно говори, но подсъзнателно то знае колко отдалеч идва звукът. Още от коремчето пък бебето може да различава гласовете на мама и на татко.

Какво се случва с бебето, когато гледа в очите възрастен човек?

Зениците им автоматично се разширяват, а възрастният започва да изпитва непреодолимо привличане на подсъзнателно ниво. Това е биологично програмиран отговор, който помага за изграждането на силна връзка между родителя и детето.

Превод от: boredpanda.com

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ