Напишете дума/думи за търсене

7 енергийни храни, които да сложите в раницата на детето

Хумусът е перфектната добавка към всяка филийка или крекер. Можете да си го направите и у дома, като блендирате нахут, сусам, лимон и зехтин.

Когато е в учебното заведение, малчуганът има нужда от концентрация и енергия повече от когато и да е. Основно средство, което помага за това, е балансираната храна. Набавянето й невинаги е лесна задача, когато съучениците посягат към лафките за бързо хранене, а нездравословното дебне отвсякъде. Тези 7 храни, можете да сложите в раницата на детето за междинно хапване, като по този начин ще го научите по-лесно кои храни и съставки за важни за тялото ни.

Яйца

Ненапразно шеговито някои наричат яйцето електростанция. Едно яйце има по-малко от 80 калории и цели 6 грама протеин. Какво по-добро за вашето дете?

Овесена каша

Овесените ядки са добър избор за повишаване на енергията. Хранителни вещества засищат, без да тежат на стомаха. Те поддържат нивото на кръвната захар под контрол и засищат за дълго време.

Ябълки

Освен че ябълките са богати на фибри, те са и отличен избор за следобедна закуска.

Сьомга

Ако сте готвили риба за вечеря, каква по-добра идея да я съхраните в хладилника и на следващия ден да направите за училище сандвич с пълнозърнест хляб, крема сирене и сьомга.

Сурови ядки

Суровите ядки са най-добрият начин да си набавим полезни мазнини, така че са добър избор за менюто на детето през междучасието.

Кисело мляко

Киселото мляко ще подобри храносмилането и ще даде калций на детето.

Хумус

Хумусът е перфектната добавка към всяка филийка или крекер. Можете да си го направите и у дома, като блендирате нахут, сусам, лимон и зехтин. Тази храна е голям източник на протеин и фибри, както и на желязо и витамин С.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ