Напишете дума/думи за търсене

Ушна инфекция при бебето

Най-лесният начин да разберете дали вашето бебе има инфекция на ушите  е чрез наблюдение на промяна в настроението му. Ако то плаче повече от обикновено, бъдете нащрек за проблем. Ако има висока температура - също. Ушните инфекции са склонни да се развият след настинка или възпаление на синусите.

Ако бебето дърпа или пипа често ушите си, това може да е признак, че то усеща болка. Следете също така за диария или повръщане. Инфекцията на ушите може да повлияе на стомашно-чревния тракт. Към симптомите спада и намаленият апетит.

Ушните инфекции могат да причинят също болка при преглъщане и дъвчене. Може да забележите, че вашето бебе се дърпа от гърдата или бутилката, след като направи първите няколко глътки. Бебето с такава инфекция също така има нарушения в съня, защото усеща болка, когато легне върху ушето си. Наблюдавайте поведението му, когато го сложите да спи.

Следете още за жълта  или белезникав течност от ухото. Това не се случва при всички бебета, но е сигурен знак за инфекция. Признак е и неприятната миризма. Възможно е тя да идва от ушите, ако инфекцията се е развила повече.

Имайте предвид, че бебетата са особено податливи на ушни инфекции, защото имат кратки хоризонтални евстахиеви тръби. Обадете се на лекар при първите признаци на инфекция на ухото. Той ще го прегледа с инструмент, наречен отоскоп. При ушна инфекция тъпанчето е червено и издуто.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ