Напишете дума/думи за търсене

Сутрешно гадене през цялата бременност. Възможно ли е?

Броят на жените, които имат сутрешно гадене след първите 3 месеца от бременността, е малък. Има и такива, които страдат от прилошаване и повръщане чак до 9-ия месец. Изключително е, но е нормално за някои бъдещи майки.

Сутрешното гадене обикновено започва между 4 и 6-а седмица и продължава до около 14-а. Близо 70% от майките се сблъскват с този неприятен симптом. Той обикновено ви прави отпаднала. Възможно е в първите месеци да свалите килограми заради него и да се дехидратирате. Затова е особено важно да приемате достатъчно вода и да споделяте всичко със своя наблюдаващ лекар, за да е сигурен той, че приемате достатъчно витамини и необходими вещества.

За да се предпазите от гаденето или по-точно да го облекчите, хапвайте по-твърди храни и изключете зърнените. Старайте се да лежите и да не правите нищо, което предизвиква гадене. Това може да се случва и по време не шофиране.

Ако усетите гадене след първите 3 месеца, незабавно се консултирайте със своя личен лекар, който ще предприеме наобходимите мерки, за да не се обезводните. Това може да бъде опасно за плода.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ