Напишете дума/думи за търсене

Защо родителят никога не трябва да бъде "най-добрият" ви приятел

Виждам го всеки ден. Не знам защо точно се случва. Родители открито позволяват на децата си да пушат и пият. И понякога това отива твърде далеч.

Разбиващо е да видиш как някои родители до такава степен се опитват да бъдат "готини" в очите на децата си, че изпускат времето, в което трябва да ги отгледат и възпитат. Някои родители избират да живеят като тийнейджъри, докато са живи. Не поемат отговорността на това да бъдат големи и да имат ангажимент към едно семейство. Да бъдат достоен модел за подражание. Защото те просто искат да се приятели на децата си, вместо да бъдат родители.

Когато бях дете, мечтаех майка ми и баща ми да бъдат по-меки към мен - така, както беше в семействата на моите приятели. Много от тези мои приятели с времето започнаха да страдат от фриволния начин на живот, който им бе позволен на водят. Някои от тях се пропиха, а други като цяло се провалиха и в живота си като родители, защото не бяха научени какво означава да си голям човек. В семействата си нямаха родител, а най-добър приятел, който ги толерира да палят по една цигара преди 18 и с когото да ходят заедно на дискотека.

Когато си спомням за това знам, че някой ден със сигурност ще бъда от страната на родителя, който е обвиняван, че е твърде строг. Бъдете родители на децата си, преди да сте техни приятели. Защото в противен случай рискувате да останете само най-добрия приятел, от който вашето дете няма да научи нищо ценно.

Автор: Тим Симко

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ