Напишете дума/думи за търсене

Как да науча детето да приема отказ

СНИМКА: thebump.com

Казвайки на своето дете и след това позволявайки да прави каквото си е наумило, го учите, че "не" означава "ще получиш това, което искаш, ако настояваш".

Ако наистина искате вашето дете да ви слуша, когато казвате думичката "не" и във всеки друг случай, когато му отказвате или забранявате нещо под някаква форма, бъдете последователни. Трудно е, но е градивно. След няколко твърди отказа, които не са последвани от огъване от ваша страна, детето ще разбере, че сте сериозна.

Разбира се, първите пъти ще са последвани от плач, истерия и тръшкане. Съвсем нормално е, но каквото и да видите просто не трябва да се поддавате. Трябва да изчакате проявите на колкото е необходимо такива сцени, за да имате успех. След няколко твърди отказа, ще забележите как истерията и продължителният плач изчезват. Проблемът е, че много родители изобщо не стигат до този момент, защото не издържат пред сълзите на детето си и се поддават на манипулацията. Да, колкото и да не ви се вярва, малките деца също могат да си служат с такива методи, за да получават нещата, които искат. Бъдете твърда и последователна и не позволявайте да подкопавате сама принципите на възпитанието, което искате да дадете на малчугана.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ