Напишете дума/думи за търсене

Кои са симптомите за алергия към адаптирано мляко?

СНИМКА: pinterest

Най-големият алерген, който причинява чувствителност при бебетата, е протеинът на кравето мляко, който се среща при повечето сухи млека.

Близо половината от новородените, които са алергични към сухото мляко, са чувствителни и към продуктите със съдържание на соя в късна възраст. Най-често срещаните симптоми за алергия от сухото мляко са суха кожа, обриви, екзема и лющене.

Наблюдавайте и за симптоми като плач и раздразнение непосредствено преди или след хранене. Вашето бебе може да изглежда като раздразнено от коликите, но всъщност изобщо да не е това причина за неразположението му. То може да има зачервяване около ректума, което да не изчезва продължително време. Това е още един признак за алергия. Друг симптом е странната консистенция при изхождане - рядка и със силна миризма.

Ако наблюдавате някой от тези симптоми и го свързвате с приема на сухо мляко, се консултирайте с педиатъра, за да ви насочи към по-подходящ продукт, с който да храните своето новородено.

За да намалите риска от поява на алергии, е препоръчително да кърмите бебето си до 6-месечна възраст. Така имунната му система ще е подсилена. 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ