Напишете дума/думи за търсене

Нещата, които трябва да правите, за да имате повече кърма

Пийте повече вода, за да имате повече кърма. Дехидратираният организъм не може да произвежда мляко.

Страхът на всяка кърмеща майка е дали ще има достатъчно мляко, за да храни детето си по естествен начин възможно най-дълго време. От една страна това ни е заложено чисто генетично. От друга обаче има някои трикове, които да приложите, за да увеличите производството на мляко в гърдите си. Ето кои са те.

1. Изградете си рутина на изцеждане. Използвайте помпата за кърма по едно и също време всеки ден и не пропускайте. Така тялото създава навик да произвежда, защото знае, че в определен час трябва да достави мляко. Задължително е да се изцеждате много рано сутрин, защото тялото е било в покой през нощта и има събрана кърма, която е хубаво да изцедите.

2. Масажирайте бюста си преди кърмене или изцеждане с помпата. Това ще помогне на млякото да излезе по-лесно.

3. Пийте повече вода, за да имате повече кърма. Дехидратираният организъм не може да произвежда мляко.

4. Намерете време за няколко минути релакс, затворете очи и си мислете за бебето си. Мисълта и видът не детето дават сигнал на мозъка, че трябва да се произвежда кърма.

5. Докато детето се храни от едната гърда, изцеждайте с помпата другата. Така дашате сигнал на организма си, че трябва да произвежда двойно повече мляко - също като при майките на близнаци.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ