Напишете дума/думи за търсене

Опитвате се да заченете? Ето 5 неща, които да промените в режима на хранене

Не чакайте, докато забременеете, за да промените навиците си на хранене към по-здравословни. Това трябва да се случи още в периода на планиране. Ето 5 неща, с които да започнете.

1. Хранете се редовно. За предпочитане е 5 пъти - 3 основни с две междинни, за които можете да използвате плодове или сурови ядки. Жените, които са хранят балансирано, имат по-голям шанс за забременяване. Вашият партньор също трябва да приема достатъчно витамини.

2. Ограничете приема на кофеин до една чаша кафе на ден. Приемането на големи дози може да намали шансовете за зачеване.

3. Приемайте храни, богати на голиева киселина. Подходящи за това са зелените салати. Освен че ще бъде много здравословно за самата вас, ще ви помогне и с плановете за забременяване.

4. Придържайте се към здравословно тегло. То не бива да е нито наднормено, нито под допустимия минимум. За справка можете да използвате онлайн калкулатор, който да изчисли подходящите килограми според ръста и пола ви.

Когато имате подномерно тегло, това влияе на хормоните ви и като цяло организмът ви е по-слаб. Това от своя страна дава сигнали на тялото, че не сте способна да износите бебе.

5. Приемайте храни, богати на фибри. Например кафяв ориз, краставици, пълнозърнести храни, моркови, круши, сушени сини сливи и други.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ